Βερολίνο

 • Duration: 5 Μερες
 • Location: Γερμανία
 • Available Seat:
 • Price: Από 549€
ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Διάρκεια: 5 ημέρες

Αναχωρήσεις:  23/12  &  02/01

 

 ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Δρέσδη – Ανάκτορα Σαν Σουσί – Πότσνταμ

 Το Βερολίνο εντυπωσιάζει, με μια ασυνήθιστη ποικιλία σε αξιοθέατα, με την πλούσια πολιτιστική ζωή και με τον έντονο και ταυτόχρονα χαλαρό τρόπο ζωής. Η πόλη σφραγίζεται από τις αντιθέσεις, που δημιουργούν τα ιστορικά κτίρια με τη μοντέρνα παράδοση. Θεωρείται η πιο πράσινη μητρόπολη της Γερμανίας, με εκτεταμένες εγκαταστάσεις πάρκων, δασών και λιμνών.

 

Πρόγραμμα Εκδρομής

 

1η  ημέρα: Αθήνα – Βερολίνο (Ξενάγηση) – Πανόραμα Περγάμου του ASISI

Συγκέντρωση στο Ε. Βενιζέλος για την απ’ ευθείας πτήση για το Βερολίνο. Θα ξεναγηθούμε στην κοσμοπολίτικη πόλη, που είναι η μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό πόλη της Γερμανίας. Το άλλοτε σύμβολο του Ψυχρού Πολέμου, είναι σήμερα η πρωτεύουσα της χώρας, αλλά και των νέων ευρωπαϊκών τάσεων. Έτσι λοιπόν θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε το ιστορικό σημείο ελέγχου Τσάρλι, την περίφημη λεωφόρο Ούντερ ντεν Λίντεν, το Δημαρχείο, την εκκλησία Νικολάι, το ανακαινισμένο Ράιχσταγκ, με τον εντυπωσιακό γυάλινο θόλο, τη Λεωφόρο των ηγεμόνων στη διάσημη Κουρφούρστερνταμ (Ku’Dam). Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το μουσείο της Περγάμου στο νησί των μουσείων. Θα θαυμάσουμε την Πύλη της Ιστάρ, Ασσυριακά, Σουμεριακά και Βαβυλωνιακά εκθέματα, όπως την στήλη των Εσαρχαδδών. Ο επιβλητικός Βωμός της Περγάμου (180-160 π.Χ.), ο οποίος ανακαλύφθηκε από Γερμανούς αρχαιολόγους σε εκσκαφές στη Μικρά Ασία γύρω στα 1880 και μεταφέρθηκε στο Βερολίνο για να ξαναχτιστεί στην αρχική του μορφή εντός του ομωνύμου Μουσείου, είναι κλειστός για ανακαίνιση, γι’ αυτό θα μεταφερθούμε ακριβώς δίπλα, όπου από τον περασμένο Νοέμβριο, εκτίθεται η καταπληκτική δουλειά του Ιρανού Αρχιτέκτονα Yadegar Asisi, με θέμα την Αρχαία Πέργαμο. Το οπτικοακουστικό show που θα δούμε σίγουρα θα μας μαγέψει, γιατί είναι κάτι το μοναδικό. Το μεσημέρι θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο.

 

2η μέρα: Βερολίνο – Χριστουγεννιάτικη αγορά

Χαρείτε την ημέρα σας στο γιορτινά στολισμένο Βερολίνο! Επισκεφθείτε κάποια από τα ενδιαφέροντα μουσεία και πινακοθήκες. Διασχίστε με τα πόδια την Under den Linden, τη λεωφόρο με τα ωραιότερα μπαρόκ και νεοκλασικά κτίρια της πόλης. Στην Aλεξάντερ Πλατς, ανεβείτε στον Πύργο της Τηλεόρασης (365 μέτρα) για να δείτε την πόλη πανοραμικά. Κάντε μια βόλτα στην Χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης (στις 24/12 κλείνει στις 18.00΄ και στις 31/12 κλείνει στις 13.00).

 

3η ημέρα: Βερολίνο – Εκδρομή στη Δρέσδη

Θα ταξιδέψουμε σήμερα στην πιο όμορφη πόλη και πρωτεύουσα της Σαξονίας, μια πόλη που καταστράφηκε ολοσχερώς από επιδρομή των συμμάχων τον Φεβρουάριο του 1945. Η πόλη αυτή αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της. Ειδικά στην παλιά πόλη, στην οποία και θα ξεναγηθούμε, αφιερώθηκαν αρκετές δεκαετίες για την αναστήλωσή της, όπως επίσης και τεράστια χρηματικά ποσά. Τα κυριότερα κτίρια είναι ο Καθεδρικός ναός (Frauenkirche), στην καρδιά της Παλιάς πόλης, η υπέροχη όπερα Σέμπερ , η παλιά Ορανζερί. Επίσης η μοναδική τοιχογραφία στην Fürstenzug, απεικονίζει την πομπή των πεζών και έφιππων  ηγεμόνων της Σαξονίας. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε στο Μπαλκόνι της Ευρώπης με την καταπληκτική θέα στον Έλβα. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο Βερολίνο.

 

4η μέρα: Βερολίνο – Ανάκτορα Σαν Σουσί – Πότσνταμ

Πρωινή αναχώρηση για το ιστορικό Πότσνταμ και τα περίφημα ανάκτορα Σαν Σουσί. Μέσα σε ένα υπέροχο σκηνικό από λίμνες και μεγαλειώδεις κήπους, βρίσκονται τα ανάκτορα του Φρειδερίκου Β’, που σκοπό είχαν να συναγωνιστούν τις Βερσαλλίες. Επιστροφή στο Βερολίνο και χρόνος ελεύθερος.

 

5η μέρα: Βερολίνο – Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση στην Αθήνα.

 

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο:

 

Ξενοδοχείο

Αναχώρηση 2κλινο 1κλινο Παιδί έως 12 ετών
Berlin – Berlin 4* 23/12 € 569 € 699 € 509
02/01 € 549 € 649 € 499

 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με απ’ ευθείας πτήση της Aegean Airlines
 • 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Berlin Berlin 4*
 • Τοπικός Έλληνας Συνοδός – Ξεναγός
 • Δώρο η είσοδος στο Μουσείο της Περγάμου
 • Δώρο η είσοδος στο Πανόραμα Αsisi 
 • Μεταφορές, ξεναγήσεις, εκδρομές σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα
 • Πλούσιο πρόγευμα σε μπουφέ καθημερινά
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων , επίναυλος καυσίμων: 165
 • Ό,τι αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

 

Πτήσεις με Aegean Airlines

 

23/12 ΑΘΗΝΑ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ Α3820 08.55 10.50
27/12 ΒΕΡΟΛΙΝΟ  – ΑΘΗΝΑ Α3823 16.50 20.35
02/01 ΑΘΗΝΑ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ Α3820 08.55 10.50
06/01 ΒΕΡΟΛΙΝΟ  – ΑΘΗΝΑ Α3823 11.40 15.25

 

Σημειώσεις: Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι.

 

Tags: