Πολωνία

 • Duration: 5 Μέρες
 • Location: Πολωνία
 • Available Seat:
 • Price: Από 565€
Κράτηση τώρα

Χριστούγεννα στην Πολωνία

Βαρσοβία, Κρακοβία, Άουσβιτς, Αλατωρυχεία

5 ΗΜΕΡΕΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ (αναχ. 22, 23 Δεκ. ‘18)

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ (αναχ. 28 & 29 Δεκ. ‘18)

Πρόγραμμα εκδρομής

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη (Βαρσοβία) – Κρακοβία

Άφιξη στην Βαρσοβία με απευθείας πτήση από Αθήνα και αναχώρηση στη συνέχεια προς την Νότια Πολωνία. Διασχίζοντας καταπράσινες πεδιάδες και περνώντας από γραφικά χωριά, θα κάνουμε μια στάση σε ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα του Καθολικού κόσμου, το Μοναστήρι της Τσεστοχόβα, με την θαυματουργή Εικόνα της Μαύρης Παναγίας. Το απόγευμα θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας στην Κρακοβία για εγκατάσταση στα δωμάτια και ξεκούραση.

Ημέρα 2η: Κρακοβία (Αλατωρυχεία)

Η παλιά πόλη της Κρακοβίας έχει πλούσια αναγεννησιακή αρχιτεκτονική, με πολλά μπαρόκ και γοτθικά δείγματα. Τα παλάτια, οι εκκλησίες και τα αρχοντικά της Κρακοβίας έχουν να επιδείξουν πλούτο χρωμάτων, αρχιτεκτονικών λεπτομερειών, βιτρώ, έργων ζωγραφικής, γλυπτών και επιπλώσεων. Θα επισκεφθούμε την εβραϊκή γειτονιά Κάζιμιερτς, με τις επτά συναγωγές, θα δούμε το εντυπωσιακό Βασιλικό Κάστρο στο λόφο του Βάβελ, τον Καθεδρικό Ναό με τους Βασιλικούς τάφους και την Καμπάνα, το Πανεπιστήμιο Γιαγκελονιάν και την μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης με την Εκκλησία Μαριάτσκι. Από το καμπαναριό της επιβλητικής εκκλησίας, κάθε μία ώρα, ειδικά επιφορτισμένος για το σκοπό αυτό τρομπετίστας παίζει μια μελωδία που απλώνεται σε όλη την πλατεία. Το δε αναγεννησιακού ρυθμού κτίριο Σουκιένιτσε, στο κέντρο της πλατείας, το κέντρο του εμπορίου των υφασμάτων για αιώνες, θα κεντρίσει το ενδιαφέρον μας.
Τα αλατωρυχεία της Βιελίτσκα που θα επισκεφθούμε στη συνέχεια αποτελούν μοναδικό κειμήλιο στην ιστορία των ορυχείων. Οι υπόγειες στοές στις οποίες βρίσκονται εκκλησίες σκαλιστές πάνω στο αλάτι, μικρές φωσφορίζουσες λίμνες και τα ξύλινα υποστυλώματα των στοών τα οποία είναι αληθινά καλλιτεχνήματα μαραγκών της παλιάς εποχής, προσδίδουν στο αλατωρυχείο μια γοητεία η οποία παρακινεί τους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, εδώ και αιώνες να θαυμάσουν αυτό το μοναδικό έργο τέχνης. Επιστροφή το απόγευμα στην Κρακοβία.

Ημέρα 3η: Κρακοβία (Άουσβιτς) Βαρσοβία

Auschwitz” είναι η γερμανική ονομασία της Πολωνικής πόλης Oswiecim, περίπου 60 χιλιόμετρα βoρειοδυτικά της Κρακοβίας, εκεί όπου οι Ναζί μετέτρεψαν τις παλιές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο φρικτότερο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Αυτό που σοκάρει τον επισκέπτη, αφού περάσει το κατώφλι με την κυνική επιγραφή “Arbeit macht Frei” (η εργασία απελευθερώνει), είναι η μεθοδικότητα, η εντατική μελέτη των διαδικασιών και η κατασκευή τέτοιων υποδομών, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη αποτελεσματικότητα στο έργο αυτό. Άφιξη αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην Βαρσοβία. Εγκατάσταση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη βόλτα στο κέντρο της πόλης με την πανέμορφη πλατεία να την κοσμεί.

Ημέρα 4η: Βαρσοβία

Η γνωριμία μας με την πόλη ξεκινά με το Πάρκο Lazienski. Σχεδιασμένος τον 17ο αιώνα, ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου της πόλης, έχει συνολική έκταση 760 στρέμματα και περιέχει ανθισμένους κήπους, μνημεία αφιερωμένα σε θεούς και καλλιτέχνες (ξεχωρίζει το μνημείο του Σοπέν, γύρω από το οποίο οργανώνονται μουσικές εκδηλώσεις), σιντριβάνια, λίμνες, αμφιθέατρα, μονοπάτια και γέφυρες. Συνεχίζουμε με την παλιά πόλη της Βαρσοβίας που περιβάλλεται από οχυρώσεις και βρίσκεται στον κατάλογο της πανανθρώπινης πολιτιστικής κληρονομιάς της. Θα δούμε την πλατεία της Αγοράς, το Βασιλικό Ανάκτορο, την πλατεία του Κάστρου Plac Zamkowy, από τα λίγα σημεία που σώθηκαν από τη ναζιστική λαίλαπα, το μνημειώδες Παλάτι Πολιτισμού και Επιστημών, δώρο του Στάλιν στη Βαρσοβία, καθώς επίσης και το Θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την Όπερα και το Μπαλέτο. Επόμενη στάση μας στο Εβραϊκό Γκέτο, με το μνημείο των Μαρτύρων της Ναζιστικής θηριωδίας και το νέο υπερσύγχρονο μουσείο Εβραϊκής Ιστορίας. Διατρέχοντας μια σειρά από μεγάλες λεωφόρους και περνώντας από το μετα-σταλινικό σύγχρονο κέντρο της πόλης, φτάνουμε στην πλατεία του Κάστρου. Πρόκειται για μια απολαυστική διαδρομή γνωστή ως «μίλι», που θα μας φέρει μπροστά στα πιο σπουδαία μνημεία και τα πλέον όμορφα κτίρια της Βαρσοβίας. Ξεχωρίζουν η Εκκλησία της Αγίας Άννας και του Τιμίου Σταυρού, ο Ναός των Καρμελιτών, το Προεδρικό Ανάκτορο, το Παλάτι Kazimierz, το ιστορικό και πολυτελέστατο ξενοδοχείο Μπρίστολ, η Εθνική Βιβλιοθήκη, το εντυπωσιακό κτίριο του Πανεπιστημίου και το Κάστρο της Βαρσοβίας, ενώ λίγο πιο πέρα θα προσεγγίσουμε το σπίτι της τιμημένης με Νόμπελ, Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί. Στο ελεύθερο απόγευμα που ακολουθεί, προτείνουμε έναν περίπατο στα πεζοδρομημένα τμήματα της παλιάς πόλης, μια επίσκεψη στο υπερσύγχρονο εμπορικό κέντρο Centrum, στην περιοχή Srodmiescie ή έναν καφέ στα ατμοσφαιρικά καφενεία της πόλης.

Ημέρα 5η: Βαρσοβία – Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Το ταξίδι μας πλησιάζει σιγά σιγά στο τέλος του. Γεμάτοι όμορφες εικόνες μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την επιστροφή μας στην Ελλάδα. Ημέρα ελεύθερη στην διάθεση σας για όσους επιλέξουν συμμετοχή σε εκδρομή με απογευματινή πτήση επιστροφής.

Σημειώσεις:

 • Η φορά του προγράμματος και η ροή των ημερησίων επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς να παραλείπεται τίποτα.

 • Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες -150€
 • Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη, με επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων 75€.

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ
22/12

26/12

Αθήνα Βαρσοβία Βαρσοβία Αθήνα 08.50

11.10

10.25

14.40

23/12

27/12

Αθήνα Βαρσοβία

Βαρσοβία Αθήνα

08.50

18.05

10.25

14.40

28/12

1/1

Αθήνα Βαρσοβία

Βαρσοβία Αθήνα

08.50

18.05

10.25

21.35

29/12

2/1

Αθήνα Βαρσοβία

Βαρσοβία Αθήνα

08.50

11.10

10.25

14.40

ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ

Ταξίδι Αναχώρηση Διαμονή

Ξενοδοχεία

2κλινο 1κλινο Φόροι Παρατηρήσεις

ΒΑΡΣΟΒΙΑ ΚΡΑΚΟΒΙΑ Άουσβιτς Αλατωρυχεία

5 μέρες

22 Δεκ Intercontinental Warsaw 5* & Holiday Inn Krakow 5* 565 +160 210 Περιλαμβάνονται είσοδοι σε Άουσβιτς Αλατωρυχεία & εορταστικό δείπνο στις 24/12.
23 Δεκ 595
28 & 29 Δεκ Westin Warsaw 5* & Holiday Inn Krakow 5* 595 +160 170 Περιλαμβάνονται είσοδοι σε Άουσβιτς Αλατωρυχεία.

Προαιρετικό δείπνο GALA 31/12 = +85€

 

Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες = -150€

Προαιρετικό δείπνο GALA 31/12 = +85€ — απαραίτητη προκράτηση από Ελλάδα

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ πτήσεις με AEGEAN AIRLINES: Αθήνα – Βαρσοβία – Αθήνα
 • Διαμονή σε ΚΕΝΤΡΙΚΟΤΑΤΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ 5* ξενοδοχεία
  INTERCONTINENTAL & WESTIN Βαρσοβία / HOLIDAY INN Κρακοβία
 • Πλουσιοπάροχα μπουφέ πρωινά καθημερινά στα ξενοδοχεία.
 • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία.
 • Επίσκεψη με ξενάγηση μέσα στο μουσειακό χώρο του Άουσβιτς όπου έχουμε φροντίσει μήνες πριν να κάνουμε κράτηση, και όχι στο υπαίθριο Μπιρκενάου.
 • Επίσκεψη με ξενάγηση στα Αλατωρυχεία της Βιελίτσκα.
 • Εορταστικό δείπνο την παραμονή των Χριστουγέννων 24 Δεκεμβρίου όπου τα περισσότερα εστιατόρια είναι κλειστά, στο ξενοδοχείο INTERCONTINENTAL.
 • Προαιρετικό δείπνο GALA στο ξενοδοχείο WESTIN 5* της Βαρσοβίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις 31 Δεκεμβρίου για την υποδοχή του νέου έτους.
 • Εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις σε Κρακοβία, Βαρσοβία, Άουσβιτς, Αλατωρυχεία.
 • Προπληρωμένες είσοδοι στα αξιοθέατα σε προκαθορισμένους χρόνους για να αποφεύγονται οι χρονοβόρες αναμονές.
 • ΕΜΠΕΙΡΟΤΑΤΟΣ αρχηγός συνοδός σε όλη την διάρκεια.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

× Ποτά/αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων/δείπνων

× Προαιρετικό GALA στο WESTIN HOTEL στις 31 Δεκ. για την υποδοχή του νέου έτους

× Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€

× Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται προαιρετικό/προτεινόμενο

Tags: