Zanko Tours

Διάρκεια: 8 ημέρες

Αναχώρηση: 29/06 & 06/07

 

 • Περιηγηθείτε στο υπέροχο Βρότσλαβ, τη «Βενετία της Πολωνίας», με τις γέφυρες και τα εντυπωσιακά της κτίρια να καθρεφτίζονται στα νερά του ποταμού Όντερ
 • Επίσκεψη και στους δύο επισκέψιμους χώρους του Άουσβιτς: Άουσβιτς Ι και Άουσβιτς ΙΙ (Μπίρκεναου)
 • Θαυμάστε την ωραιότερη πόλη της Πολωνίας, την Κρακοβία, με τα πολυάριθμα αναγεννησιακού και νεοκλασικού ρυθμού κτίριά της
 • Εξερευνήστε τα μοναδικά αλατωρυχεία της Βιελίτσκα
 • Περπατήστε στα αναρίθμητα υπερπολυτελή δωμάτια του κάστρου Ξιάζ
 • Ανακαλύψτε τις ομορφιές και τα σπάνια αξιοθέατα της πρωτεύουσας Βαρσοβίας

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις.

 

 

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Λάρνακα – Βαρσοβία (πτήση, 1η ξενάγηση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Βαρ­σοβία. Στην ξενάγησή μας στη Βαρσοβία θα ξεκινή­σουμε από την περίφημη Βασιλική Οδό που συνδέει το Παλάτι Βιλάνοφ του 17ου αιώνα με το κάστρο της Παλιάς Πόλης. Θα θαυμάσουμε τα υπέ­ροχα κτήρια των πανεπιστημίων της πόλης, το προ­εδρικό μέγαρο, τους επιβλητικούς ναούς-αμαλγά­ματα αρχιτεκτονικών ρυθμών όπως η Αγία Άννα και ο Τίμιος Σταυρός στον οποίο φυλάσσεται η…καρδιά του Σοπέν. Φτάνοντας στη διάσημη πλατεία Ζάμκοβι με την κολώνα του Σιγισμούνδου θα απολαύσουμε τη θέα της πόλης, του παλατιού, του ποταμού Βι­στούλα, του εντυπωσιακού σταδίου της Βαρσοβίας.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 2η: Βαρσοβία (2η ξενάγηση)

Διασχίζοντας τον καθεδρικό ναό θα φτάσουμε στην Πλατεία Αγοράς και θα μάθουμε τον μύθο της πόλης και τον λόγο για τον οποίο η γοργόνα έγινε το έμ­βλημα της Βαρσοβίας. Βγαίνοντας από την παλιά πόλη θα δούμε τα ημικυκλικά τείχη Μπάρμπακαν και θα μπούμε στη νέα πόλη. Εκεί βρούμε το σπίτι της νο­μπελίστριας φυσικο-χημικού Μαρί Κιουρί, το δικα­στικό μέγαρο με το εντυπωσιακό μνημείο της αιματο­βαμμένης εξέγερσης της Βαρσοβίας, το παλάτι Κρα­σίσνκι με τους πολύχρωμους Πήγασους αλλά και τα απομεινάρια του τείχους του γκέτο.

Μετά την Παλιά Πόλη θα συνεχίσουμε με προορισμό το Πάρκο Λαζιένσκι όπου βρίσκεται το ομώνυμο μπα­ρόκ παλάτι. Το ανάκτορο Λαζιένσκι χτίστηκε κατά πα­ραγγελία του πρίγκιπα Λουμπορμίνσκι, πάνω σε νη­σάκι, ανάμεσα σε λίμνες, στα πρότυπα της λουτρό­πολης Μπαθ στη Βρετανία.

Μερικά ακόμη αξιοθέατα που θα δούμε στη σημερινή ξενάγησή μας είναι το Μνημείο του Αγνώστου Στρα­τιώτη, ο Σαξονικός Κήπος του 17ου αιώνα που δια­μορφώθηκε κατά το πρότυπο των Βερσαλλιών και εί­ναι από τους πρώτους δημόσιους κήπους στον κό­σμο, το Εθνικό Θέατρο του 18ου αιώνα, το Μνημείο Εξέγερσης του Γκέτο, που δεσπόζει μπροστά από το Εβραϊκό Μουσείο, αλλά και το σταλινικό μεγαλειώδες Παλάτι Τεχνών και Επιστημών, που παραπέμπει στις 7 αδελφές της Μόσχας. Συγκεκριμένα ο Ιωσήφ Στά­λιν, ο οποίος αποφάσισε προσωπικά την ανέγερσή του, το κατέγραψε ως της 8η αδελφή. Το εν λόγω πα­λάτι συνδυάζει τη σοβιετική με την μπαρόκ αρχιτεκτο­νική της Πολωνίας και στεγάζει πανεπιστήμιο, 4 θέα­τρα και πολλά μουσεία. 

Το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο. Προαιρετικά σας προτείνουμε μια επίσκεψη στο Εβραϊκό Μουσείο Πολίν, το Μουσείο της Εξέγερσης, το Μουσείο του Κοπέρνικου. Διανυκτέρευση στη Βαρσοβία.

 

Ημέρα 3η : Βαρσοβία – Βρότσλαβ

Αναχωρούμε σήμερα από την πρωτεύουσα Βαρσοβία με προορισμό μας το Βρότσλαβ. Με την άφιξή μας στο Βρότσλαβ ξεκινάμε λοιπόν τη  βόλτα μας στην πόλη και θα πάμε στην κεντρική πλατεία Ρίνεκμε τα πολύχρωμα κτίρια, τον καθεδρικό ναό, το δημαρχείο και το πανεπιστήμιο. Θα πάμε στο νησί Πιάσεκστον ποταμό Όντερ αλλά και στο υπέροχο νησί του καθεδρικού ναού Όστροβ Τούμσκι. Αν ο χρόνος το επιτρέπει, προτείνουμε μια βαρκάδα στον ποταμό Όντερ, επίσκεψη στον ξεχωριστό ζωο­λογικό κήπο της πόλης ή στο παρακείμενο Μέγαρο της Εκατονταετηρίδας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 4η: Βρότσλαβ – Σβίντνιτσα – Κάστρο Ξιάζ – Οσόβκα (Υπόγειο Αρχηγείο Χίτλερ) – Βρότσλαβ

Πρωινό και αναχώρηση για τη γραφική μεσαιωνική πόλη Σβίντνιτσα, στην περιοχή της πρώην Σιλεσίας. Η πόλη αυτή φημίζεται για την πανέμορφη αρχιτε­κτονική της αλλά κυρίως για τους δύο ξύλινους να­ούς της που κατασκευάστηκαν τον μεσαίωνα και α­ποτελούν μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρο­νομιάς της UNESCO. Μετά τη Σβίντνιτσα θα συνεχί­σουμε την οδική διαδρομή μας με προορισμό την πανέμορφη Κρακοβία.

Επόμενη στάση μας θα είναι το μεγαλοπρεπές κά­στρο Ξιάζ, ένα από τα μεγαλύτερα στην Πολωνία. Είναι κτισμένο πάνω σε έναν ψηλό και απότομο βράχο με θέα στον ποταμό Πελτσνίκα, περιβάλλεται από πυκνό δάσος και χαρακτηρίζεται ως το «μαρ­γαριτάρι της Σιλεσίας».

Επόμενος σταθμός μας είναι η Οσόβκα, μια υπό­γεια ναζιστική κατασκευή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέ­μου που προοριζόταν για αρχηγείο και μυστικό κα­ταφύγιο του Χίτλερ και είχε την κωδική ονομασία Το Λημέρι του Λύκου.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την επιστροφή μας στο Βρότσλαβ. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 5η: Βρότσλαβ – Άουσβιτς – Κραξκοβία

Σήμερα το πρωί, μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο θα επισκεφτούμε το κορυφαίο σύγχρονο μνημείο βαρβαρότητας και ανθρώπινης φρίκης: τα στρατό­πεδα συγκέντρωσης στο Άουσβιτς, όπου βρήκαν τον θάνατο περισσότεροι από 4.000.000 άνθρωποι, 28 διαφορετικών εθνοτήτων. Οι Πολωνοί αποκα­λούν το Άουσβιτς «το μεγαλύτερο αόρατο νεκροτα­φείο στον κόσμο» και δυστυχώς δεν έχουν άδικο. Στην επίσκεψή μας θα μπούμε και στις δύο πτέρυγες του στρατοπέδου, Άουσβιτς Ι και Άουσβιτς ΙΙ(ή Μπίρκεναου), όπου θα δούμε πολλούς διασωθέ­ντες χώρους, το μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Μπίρκεναου καθώς και θα παρακολουθήσουμε ρε­αλιστικές περιγραφές της ναζιστικής θηριωδίας. Κατόπιν συνεχίζουμε για την Κρακοβία, το αιώνιο πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο της Πο­λωνίας, που ταυτίζεται με την ιστορία της χώρας. Με την άφιξη μας ξεκινά η πρώτη γνωριμία μας με την πόλη, και στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο ξενο­δοχείο μας. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 6η: Κρακοβία (βόλτα στην πόλη)

Δίπλα στο κέντρο της Παλιάς Πόλης βρίσκεται και το αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα της Βάβελ, ιστορικό αξιο­θέατο που θεωρείται εθνικό ορόσημο για τους Πο­λωνούς. Τα σημαντικότερα τμήματα του αρχιτεκτονι­κού αυτού συμπλέγματος είναι το βασιλικό κάστρο και ο Καθεδρικός Ναός της Κρακοβίας. Φυσικά ολόκληρη η Κρακοβία αποτελεί μνημείο πα­γκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Στη συνέχεια στο στόχαστρο μας ο λόφος Βάβελ και η γοτθικού ρυθμού μητρόπολη, όπου γινόταν η στέψη και ο ενταφιασμός των Πολωνών Βασιλέων. Θα συνεχίσουμε περπατώντας  προς την κεντρική πλατεία Ρίνεκ Γκλόβνι, τη μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης, όπου θα δούμε τον πύργο του Δημαρχείου, την παλιά υφασματαγορά Σουτσέ­νιτσε και τα κτίρια των παλιών πανεπιστημίων όπου φοίτησε ο Νικόλαος Κοπέρνικος. Σε όλη τη δια­δρομή θα περάσουμε από πολλά ενδιαφέροντα κτί­ρια, στοές, γραφικά καφέ και μαγαζάκια.

Ακολουθούν τα τείχη Μπάρμπικαν και η παλιά ε­βραϊκή συνοικία Κάζιμιρτζ, που αποτέλεσε το σκη­νικό για τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ται­νίας «Η λίστα του Σίντλερ».

Διανυκτέρευση στην Κρακοβία.

 

Ημέρα 7η: Κρακοβία – Αλατωρυχεία Βιελίτσκα – Κρακοβία (Περιπατητική ξενάγηση)

Ξυπνάμε μέσα σε μια ιστορική υπέροχη πόλη και αναχωρούμε για το φα­ντασμαγορικό αλατωρυχείο της Βιελίτσκα που ι­δρύθηκε τον 13ο αιώνα και αποτελεί το δεύτερο σε αρχαιότητα αλατωρυχείο της Ευρώπης! Η περιήγηση στους φαντασμαγορικούς χώρους του έχει διάρκεια περίπου δύο ώρες και γίνεται συ­νοδεία ξεναγού, σε μία διαδρομή περίπου 2 χλμ. πεζή. Το σπουδαιότερο αξιοθέατο μέσα στο ορυ­χείο είναι το μουσείο, που βρίσκεται στον τρίτο ό­ροφο και σε βάθος 130 μέτρων. Το πιο αξιόλογο ίσως ανάγλυφο μέσα σε ολόκληρο το αλατωρυχείο είναι ο σκαλιστός Μυστι­κός Δείπνος του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Επιστροφή στην Κρακοβία και περιπατητική ξενά­γηση με τον αρχηγό μας για να εξερευνήσουμε γω­νιές της που δεν είδαμε την προηγούμενη ημέρα ή σας δείξουμε ομορφιές της που έχουμε ανακαλύψει στα πολύχρονα ταξίδια μας στην Πολωνία.  Διανυ­κτέρευση στην Κρακοβία.

 

Ημέρα 8η: Κρακοβία – πτήση επιστροφής

Μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα. Άφιξη αυθημερόν.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

1) Στην αναχώρηση 29/06 το πρόγραμμα εκτελείται με αντίστροφη φορά, με άφιξη στην Κρακοβία και επιστροφή από τη Βαρσοβία.

 

 

Αναχώρηση

Δωμάτιο

Τιμή κατ΄άτομο

Φόροι

 

29/06 από Αθήνα*

 

Double room, twin room, triple room

Single room

729€

 

 

1119€

305€

 

 

305€

06/07 από Αθήνα*

Double room, twin room, triple room

Single room

699€

 

 

1089€

305€

 

 

305€

 

 • Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη και Κύπρο – ρωτήστε μας για τις τιμές

 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* sup., στη Βαρσοβία 5*.
 • Είσοδοι στο Αλατωρυχείο και στο Άουσβιτς (προαγορασμένη είσοδος για να έχουμε σωστή ξενάγηση), καθώς και οι ξεναγήσεις με ειδικούς ξεναγούς.
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Όλες οι μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
 • Έλληνας αρχηγός.
 • Διπλωματούχοι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) όπου κρίνουμε σκόπιμο ότι χρειάζεται.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

 • Προσοχή:Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο              
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από:

 • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα κ.λπ., εκτός από το Άουσβιτς και τα αλατωρυχεία, που είναι εντός της τιμής.
 • Έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κ.λπ.

 

Δεν περιλαμβάνονται (δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο):

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:305 €
 • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα κ.λπ., εκτός από το Άουσβιτς και τα αλατωρυχεία, που είναι εντός της τιμής.