Zanko Tours

ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ

Η Πολωνία είναι μια χώρα πλούσια σε κουλτούρα και φυσικές ομορφιές, εκπλήσσει τον επισκέπτη με την αβίαστη φινέτσα των πόλεων και τη μαγευτική φύση της.

Είναι μια χώρα με δυναμισμό και κομψότητα.

Ανέγγιχτη φύση, μνημεία και άφθονα νερά σας περιμένουν…

ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΟ – ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ (WIELICZKA)

Είναι το μοναδικό αλατωρυχείο σε όλο το κόσμο, στο οποίο συνεχίζονται οι εξορύξεις ασταμάτητα εδώ και 900 χρόνια. Αυτό το αλατωρυχείο περιλαμβάνει μια φαντασμαγορική υπόγεια πόλη με σανατόριο, θέατρο, εκκλησία, καφετέριες σε βάθος 300 μέτρα, γλυπτά φτιαγμένα από αλάτι και σκαλισμένες παραστάσεις στους τείχους. Το 1978 εντάχθηκε στην λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO.

ΑΟΥΣΒΙΤΣ

Το πιο γνωστό ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης, το Άουσβιτς, στην περιοχή Oswiecim (60 χλμ. από την Κρακοβία) αποτελεί μια ανατριχιαστική και έντονη εμπειρία για κάθε επισκέπτη. Χρησιμοποιήθηκε από τους Γερμανούς ως φυλακή, ενώ πάνω από 3 εκατ. άνθρωποι βρήκαν φρικτό θάνατο εδώ (το μεγαλύτερο ποσοστό ήταν Εβραίοι). Το τεράστιο μέγεθος του διαβόητου ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης, είναι το πρώτο πράγμα που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη, καθώς πλησιάζει την είσοδο στο μνημείο και το μουσείο. Αφιερωμένο στη μνήμη όσων χάθηκαν στα στρατόπεδα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το Άουσβιτς-Μπίρκεναου έχει δεχτεί πάνω από 25 εκατομμύρια επισκέπτες.

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΠΙΑΛΟΒΙΕΖΑ

Το Εθνικό Πάρκο Μπιαλοβιέζα βρίσκεται στη βορειοανατολική Πολωνία, δίπλα στα σύνορα με τη Λευκορωσία. Η συνολική έκταση του πάρκου είναι 152,2 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Είναι γνωστό για την προστασία του καλύτερα διατηρημένου τμήματος του δάσους Μπιαλοβιέζα, του τελευταίου τμήματος αρχέγονου εύκρατου δάσους της Ευρώπης, που κάποτε εκτεινόταν σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή πεδιάδα. Είναι ο οικότοπος του μεγαλύτερου πληθυσμού ευρωπαϊκού βίσωνα στον κόσμο, των βαρύτερων χερσαίων ζώων της ηπείρου. http://whc.unesco.org/en/list/33

ΑΜΜΟΛΟΦΟΙ SLOWINSKI

Βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της Πολωνίας και αποτελούν μέρος του Εθνικού Πάρκου Slowinski, στις ακτές της Βαλτικής Θάλασσας. Το πάρκο πήρε το όνομά του από τις ντόπιες φυλές που κάποτε ζούσαν εκεί και ένα υπαίθριο μουσείο στην πόλη της Kluki διαθέτει εκθέματα του πολιτισμού τους. Οι αμμόλοφοι σχηματίζουν κύματα από τον αέρα που μεταφέρει άμμο στην ξηρά και μπορεί να φτάσουν έως και τα 30 μέτρα. Οι μορφές τους αλλάζουν με τον καιρό και είναι γνωστοί ως «κινούμενοι αμμόλοφοι».

ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΙΜΝΩΝ ΜΑΖΟΥΡΙΑ

Βρίσκεται σε μια περιοχή όπου ρέει ο ποταμός Βιστούλας, στα σύνορα με τη Λιθουανία. Στην περιοχή των λιμνών υπάρχουν πάνω από 2.000 λίμνες που συνδέονται με ένα εκτεταμένο σύστημα καναλιών και ποταμών. Είναι ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός περιοχών με λίμνες στην Ευρώπη. Θα βρείτε άφθονα ξενοδοχεία, ξενώνες και κάμπινγκ στα χωριά που περιβάλλουν τις λίμνες και οι επισκέπτες χρησιμοποιούν συχνά τα ποδήλατα για να μετακινηθούν στην περιοχή.