Zanko Tours

Αναχωρήσεις: 29/4, 13/5, 27/5, 11/6, 30/9, 14/10, 28/10, 25/11, 24/12, 30/12, 6/1/23


Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο 175 €
Διαφορά μονόκλινου: 60€

1η ημέρα: Αθήνα – Μέτσοβο

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα ώρα 07.00 και αναχώρηση ώρα 07.30 για το Μέτσοβο μέσω Καλαμπάκας, με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και για να απολαύσουμε τα υπέροχα τοπία. Άφιξη στο Μέτσοβο, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερο απόγευμα στην διάθεση σας για να γνωρίσετε το Μέτσοβο να ψωνίσετε τα παραδοσιακά του προϊόντα η να επισκεφθείτε την περίφημη Πινακοθήκη. Δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Καστοριά – Σιάτιστα – Μέτσοβο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την πανέμορφη Καστοριά. Επίσκεψη στην εκκλησία της Μαυριώτισσας και βόλτα στην Λίμνη. Ελεύθερος χρόνος στην παλιά πόλη της Καστοριάς το φημισμένο Ντολτσό. Αγοράστε τα τοπικά προϊόντα με εξέχοντα τα φασόλια Πρεσπών και ειδικά τα μαύρα. Συνεχίζουμε για την Σιάτιστα, άριστα διατηρημένο παραδοσιακό οικισμό. Πολλά και σπουδαία αυτά που θα δούμε στην Σιάτιστα. Στη συνοικία της Γεράνειας βρίσκεται το top των αρχοντικών, αυτό της Πούλκως  του 1752, που άνοιξε πρόσφατα στο κοινό, με εξαιρετικό ζωγραφικό διάκοσμο, βιτρό και ξυλόγλυπτα. Στην επάνω συνοικία της Σιάτιστας, στη Χώρα, θα δούμε το Αρχοντικό Μανούση, που μια επιγραφή στην πρόσοψή του λέει ότι φτιάχτηκε στα 1762. Θα δούμε επίσης τα Αρχοντικά Δόλγκηρα  και Πούλκως . Ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα σπίτια της Σιάτιστας, που χτίστηκε στις αρχές του 1700.

Θα επισκεφτούμε τον Προφήτη Ηλία (1701) όπου εντυπωσιάζουν οι τοιχογραφίες του γυναικωνίτη, στον οποίο απεικονίζονται αρχαίοι φιλόσοφοι. Στη Σιάτιστα θα βρείτε ακόμη τρία μικρά αλλά πολύ ιδιαίτερα μουσεία. Εμείς θα επισκεφθούμε το Παλαιοντολογικό, που φιλοξενεί τον προϊστορικό ελέφαντα του Καλονερίου με τους εντυπωσιακούς χαυλιόδοντες, ηλικίας περίπου 125.000 ετών. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα στις γραφικές ταβέρνες της Σιάτιστας. Θα δοκιμάσετε το Ηλιαστό κρασί της Σιάτιστας, που φτιάχνεται από μοσχόμαυρα, ξινόμαυρα και νιγρικιώτικα σταφύλια που ηλιάζονται (ξεραίνονται) επί 60 ημέρες υπό σκιάν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στο Μέτσοβο. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Γιάννενα – Σπήλαιο Περάματος – Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για τα Γιάννενα. Πρώτη μας επίσκεψη στο Σπήλαιο Περάματος Κατεβαίνουμε στην Λίμνη των Ιωαννίνων και παίρνουμε το καραβάκι από τον Μόλο που σε 10’ θα μας μεταφέρει στο νησάκι της Παμβώτιδας, το μοναδικό –όπως υποστηρίζεται– στον κόσµο χωρίς ονομασία αλλά και το μοναδικό κατοικημένο νησί λίµνης στην Ευρώπη.

Οι 150 πιστοί κάτοικοι του έχουν ως κύριες ασχολίες την αλιεία και τον τουρισµό. Μια βόλτα µε τα πόδια (απαγορεύονται τα αυτοκίνητα) στα ασβεστωμένα καλντερίμια θα σας γοητεύσει, ενώ στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στο Μουσείο του Αλή Πασά. Εδώ υπάρχουν επίσης και 7 Βυζαντινά μοναστήρια, με εξέχοντος αυτό της Μονής Φιλανθρωπινών. Ελεύθερος χρόνος στα Γιάννενα. Επίσκεψη στο Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας µε κέρινα οµοιώµατα, το γνωστό Μουσείο Βρέλλη, στο χωριό Μπιζάνι Ιωαννίνων; Οι πάντες εκπλήσσονται στη θέα των 150 κέρινων ομοιωμάτων που δημιούργησε ο Παύλος Βρέλλης, ο οποίος εμπνεύστηκε και το μουσείο, που λειτουργεί από το 1995 σε ένα υπέροχο ηπειρώτικο αρχοντικό.
Αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις και τέλος εκδρομής.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Ξενοδοχείο στην καρδιά του Μετσόβου
  • Πρωινό καθημερινά
  • Δύο γεύματα η δείπνα σε παραδοσιακά εστιατόρια
  • Αρχηγός –συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
  • ΦΠΑ

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόρος διανυκτέρευσης στο ξενοδοχείο
  • Είσοδοι σε μουσεία – αρχαιολογικούς χώρους και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό