Zanko Tours

Από: 495

Διάρκεια: 5 Ημέρες

 

Συχνές αναχωρήσεις από:
06/05/2022 έως 24/06/2022

 

Από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης, πλούσια σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, που όσες φορές και να την επισκεφθεί κανείς, ποτέ δεν την χορταίνει.

Το ταξίδι με μια ματιά…

  • Πτήσεις με Aegean Airlines / Austrian-Lufthansa
  • Διαμονή σεΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ κεντρικά ξενοδοχεία
    DILPOMAT 4*, 987 / JOSEF 4*sup, GRANDIOR 5* ή παρόμοια
  • Πρωινό μπουφέκαθημερινά στα ξενοδοχεία
  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
  • Ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Πράγας
  • Ξενάγηση της Καστρούπολης (Χρατσάνι)
  • Ολοήμερη εκδρομή με ξενάγηση στο Κάρλοβυ Βάρυ, την λουτρόπολη του Καρόλου
  • Προαιρετική ολοήμερη εκδρομή στη Δρέσδη
  • Εμπειρότατος συνοδός αρχηγός

Ημέρα 1η: Αθήνα – Πράγα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Πράγα. Δεν είναι τυχαίο που από το 1992, το ιστορικό κέντρο της Πράγας ανήκει στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.  Άφιξη στην πόλη και συνάντηση με τον τοπικό ξεναγό μας, επιβίβαση στο λεωφορείο και η ξενάγησή μας ξεκινάει με το ‘‘Μικρό μέρος’’ (Μάλα Στράνα), μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες στην Πράγα. Στην συνέχεια θα θαυμάσουμε εξωτερικά την επιβλητική μπαρόκ εκκλησία του Αγ. Νικολάου και θα περπατήσουμε από την γραφική Γοτθική γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της ‘‘Βασιλικής οδού’’. Θα συνεχίσουμε ως την πλατεία της παλιάς πόλης, με το πανέμορφο Δημαρχείο και το φημισμένο αστρονομικό ρολόι και την ‘‘παρέλαση των Aποστόλων’’ καθώς και στην πλατεία του ιστορικού κέντρου της Πράγας. Μετά την ξενάγηση θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ προτείνουμε να δειπνήσετε σε τυπικές Τσέχικες μπυραρίες με τοπικές σπεσιαλιτέ όπως το γευστικό κότσι αλλά και τη μπύρα παραγωγής τους ή στα φημισμένα τζαζ κλαμπ της πόλης.

 

Ημέρα 2η: Πράγα (Καστρούπολη)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και η ξενάγησή μας ξεκινάει  με το μοναστήρι του Στράχοβ και το Λορέττο, δύο από τα σημαντικότερα μνημεία της Πράγας. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη μαγευτική καστρούπολη, που απλώνεται πάνω στο λόφο της Μάλα Στράνα και καταλήγουμε στον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου, τον παλαιότερο γοτθικό καθεδρικό ναό στην κεντρική Ευρώπη, και το παρεκκλήσι του Αγίου Βάτσλαβ, προστάτη της χώρας. Θα περάσουμε και από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, τα παλάτια που διέμεναν οι Δούκες και οι Βασιλιάδες της Βοημίας, το πύργο του Ντάλιμπορ  και το μικρό αλλά θρυλικό «Χρυσό σοκάκι». Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μια βόλτα στην πόλη. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση  «Μαύρου Θεάτρου», όπερα κ.α., άλλωστε βρίσκεστε στην πόλη όπου γεννήθηκε η ιδέα του Μαύρου Θεάτρου!

 

Ημέρα 3η : Πράγα (εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ)

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε από την Πράγα με προορισμό την λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ στη Δυτική Τσεχία, διάσημη λόγω των ιαματικών πηγών της. Το Κάρλοβυ Βάρυ ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο τον 14ο αιώνα και  ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» από τον ίδιο. Από τότε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα καταλαβαίνουμε  γιατί ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ, ο Τσάρος της Ρωσίας κ.α.  περπάτησαν τον ίδιο δρόμο. Η πόλη είναι επίσης γνωστή για το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου και για το δημοφιλές τσεχικό ηδύποτο Karlovarská Becherovka. Χρόνος ελεύθερος. Αναχώρηση για την Πράγα. Βράδυ ελεύθερο.

 

Ημέρα 4η: Πράγα (προαιρετική εκδρομή στη Δρέσδη)

Πρωινό. Μπορείτε να περιηγηθείτε στην πόλη, να πάτε για ψώνια ή να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να δείτε την πόλη που αποτελεί την πολιτιστική πρωτεύουσα της Γερμανίας.  Η πρώτη εντύπωση που έχει κανείς, όταν φτάνει στην πόλη, μπορεί να συμπυκνωθεί σε μία λέξη: «δέος». Στην Theaterpatz, την κεντρική πλατεία, στέκει η όπερα Semperoper. Στο Zwinger, πολυμουσείο με έργα του Ραφαήλ, υπάρχουν επίσης πίνακες των Giorgione, Rembrandt, Vermeer, Rubens ακόμα κι ένας του El Greco. Θα θαυμάσετε την τοιχογραφία από πορσελάνη όλων των ηγεμόνων της Σαξονίας, μεταξύ των οποίων και του Αυγούστου του Μέγα. Το απόγευμα επιστροφή στην Πράγα & χρόνος ελεύθερος.

 

Ημέρα 5η: Πράγα – Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερη ημέρα για μια τελευταία βόλτα στη πανέμορφη πόλη. Στη συνέχεια με τις καλύτερες εντυπώσεις από την όμορφη πρωτεύουσα της Τσεχίας, αναχωρούμε για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Ελλάδα.

 

  • Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική φορά χωρίς να παραλείπεται κάτι από τα περιλαμβανόμενα.
  • Ρωτήστε μας για τις εκπτώσεις που ισχύουν για τα παιδιά.

 

 

Αναχώρηση

Δωμάτιο

Τιμή κατ΄άτομο

06/05, 13/05

Diplomat 4*

 

Δίκλινο

Φόροι

Συνολική Τιμή

495€

 

160€

 

655€

Μονόκλινο

Φόροι

Συνολική Τιμή

615€

 

160€

 

775€

20/05, 27/05, 03/06, 17/06, 24/06

Diplomat 4*

Δίκλινο

Φόροι

Συνολική Τιμή

495€

 

160€

 

655€

Μονόκλινο

Φόροι

Συνολική Τιμή

615€

 

160€

 

775€

09/06

Diplomat 4*

Δίκλινο

Φόροι

Συνολική Τιμή

575€

 

160€

 

735€

Μονόκλινο

Φόροι

Συνολική Τιμή

695€

 

160€

 

855€

10/06

Diplomat 4*

Δίκλινο

Φόροι

Συνολική Τιμή

555€

 

160€

 

715€

Μονόκλινο

Φόροι

Συνολική Τιμή

675€

 

160€

 

835€

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Απευθείας πτήσεις με Aegean Airlines / Austrian-Lufthansa (περιλαμβάνεται 1 χειραποσκευή 8 κιλών ανά επιβάτη & 1 αποσκευή έως 23 κιλά ανά δύο επιβάτες).
  • Διαμονή: Επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 4*, 4*sup & 5* ως ακολούθως ή παρόμοια: DILPOMAT 4*, 987 / JOSEF 4*sup, GRANDIOR 5* ή παρόμοια.
  • Γεύματα: Πρωινό μπουφέ καθημερινά στα ξενοδοχεία.
  • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Ελληνόφωνες ξεναγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειρο ελληνόφωνο αρχηγό/συνοδό.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
  • Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για Covid-19.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Τέλη εισόδων: Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα εκτός αυτών που αναγράφονται ανωτέρω.
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.