Zanko Tours

4ήμερη Χριστουγεννιάτικη Εκδρομή

Τιμή Συμμετοχής Κατ άτομο: 265€

Αναχώρηση: 23/12

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΑΡΤΑ – ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρωινή αναχώρηση από Αθήνα για την γραφική Άρτα. Μέσω της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου και της Ιωνίας Οδού φθάνουμε εκεί που γεννιέται ο Αμβρακικός, στον μυχό του μεγάλου κόλπου , εκεί όπου δεσπόζει αμφιθεατρικά η πολιτεία της Αμφιλοχίας – ο ιστορικός Καρβασαράς. Στάση για φαγητό.

Συνεχίζουμε την πορεία μας για την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ηπείρου μετά τα Γιάννενα, την Άρτα που είναι χτισμένη στην θέση της αρχαίας Αμβρακίας. Εδώ θα επισκεφτούμε το θρυλικό γεφύρι της Άρτας που στέκει αγέρωχο στο πέρασμα των αιώνων και θα θαυμάσουμε τα ορμητικά νερά του Άραχθου ποταμού, του μεγαλύτερου ποταμού της Ηπείρου. ​Μεταφορά και τακτοποίηση στο όμορφο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΑΡΧΑΙΟ ΟΡΡΑΟΝ – ΜΑΝΤΕΙΟ ΔΩΔΩΝΗΣ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ

Ξεκινάμε την μέρα μας με επίσκεψη στην περιοχή της Φιλιππιάδας και συγκεκριμμένα σε ένα καλά κρυμμένο μυστικό της αρχαίας Ελλάδας, το Όρραον τον τόπο που μεγάλωσε η πριγκίπισσα των Μολοσσών, Ολυμπιάδα, μητέρα του Μ.Αλεξάνδρου. Εδώ στέκουν αγέρωχα τα καλύτερα σωζόμενα σπίτια της υστεροκλασσικής εποχής όχι μόνον στην Ήπειρο αλλά σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο. Συνεχίζουμε την ξεναγησή μας στο αρχαιότερο μαντείο της Ελλάδας – το μαντείο της Δωδώνης όπου δυόμισι χιλιάδες χρόνια πρίν οι Σελλοί χρησμοδοτούσαν ακούγοντας το θρόισμα της ιερής φηγούς.

Μαγεμένοι από τους κρυμμένους θησαυρούς της Ηπειρωτικής γής αναχωρούμε για το περίφημο σπήλαιο του Περάματος, μόλις 5 χλμ. από την πόλη, ένα ασβεστολιθικό υπόγειο 14.800 τ.μ. με 19 είδη σταλακτιτών, σταλαγμιτών και άλλα σπηλαιολογικά ευρήματα.Μεσημεριανό γεύμα και ελεύθερος χρόνος στην ζωντανή πόλη των Ιωαννίνων με τα πολλά πρόσωπα και την ιστορία αιώνων.

Κατόπιν θα επιβιβαστούμε στο πλοιάριο που θα μας μεταφέρει στο νησάκι της λίμνης Παμβώτιδας. Μύθοι φτιαγμένοι από πρόσωπα υπαρκτά “στοιχειώνουν”το νησί: ο Αλή Πασάς, η κυρά Φροσύνη, η κυρά Βασιλική. Περίπατος και επίσκεψη στο σπίτι/μουσείο του Αλή Πασά. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στην Πρέβεζα.
Το βράδυ θα εορτάσουμε την παραμονή των Χριστουγέννων με εορταστικό δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: AΓΝΑΝΤΑ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΝΕΜΟΤΡΥΠΑΣ – ΤΣΟΥΜΕΡΚΑ – ΠΡΑΜΑΝΤΑ – ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΙ

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε σήμερα είναι αρκετά ορεινή και θα μας οδηγήσει στα πανέμορφα Τζουμερκοχώρια που μοιράζονται ανάμεσα στους νομούς Ιωαννίνων και Άρτας. Μέσω της Πλάκας με το μεγαλύτερο πέτρινο μονότοξο γεφύρι της χώρας, φθάνουμε στα αμφιθεατρικά χτισμένα Άγναντα, όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ και περίπατο.

Συνεχίζουμε για το εκπληκτικό Σπήλαιο της Ανεμότρυπας (εφόσον είναι ανοιχτό) με τα τρία επίπεδα και τον ποταμό που φαίνεται στο τέλος του τουριστικού του μονοπατιού, λίγο πριν δημιουργήσει τον δίμετρο καταρράκτη, δέκα μέτρα χαμηλότερα από το μονοπάτι! Σε λίγα χιλιόμετρα, βρίσκονται τα πολυσύχναστα Πράμαντα – το κεφαλοχώρι των βόρειων Τζουμέρκων με την γνήσια Ηπειρώτικη αρχιτεκτονική.

Στο κέντρο της πλακόστρωτης πλατείας με τους υπερωνόβιους πλατάνους δεσπόζει η επιβλητική εκκλησία της Αγίας Παρασκευής και λίγο πιο πέρα η ιστορική βρύση του χωριού. Χρόνος για γεύμα στα παραδοσιακά ταβερνάκια του χωριού με τις αυθεντικές Ηπειρώτικες γεύσεις και στην συνέχεια περίπατος στους γειτονικούς Μελισσουργούς. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο μας στην Πρέβεζα.

4η ημέρα: ΝΙΚΟΠΟΛΗ – ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ – ΑΧΕΡΟΥΣΙΑ ΛΙΜΝΗ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό μας θα γνωρίσουμε την μεγαλύτερη σε έκταση αρχαία πόλη της Ελλάδας, την Νικόπολη ή αλλιώς την πόλη της Νίκης που ιδρύθηκε από τον Αύγουστο Οκταβιανό για να γιορτάσει την νίκη του επί της Κλεοπάτρας και του Μάρκου Αντώνιου στην ναυμαχία του Ακτίου το 31 π.χ. Μια νίκη αρκετά σημαντική καθώς σηματοδότησε την αρχή της Ρωμαικής Αυτοκρατορίας όπως την γνωρίζουμε σήμερα.

Μεταξύ των άλλων θα ξεναγηθούμε στην έπαυλη του Εκδίκου Γεωργίου Α’, την πρωτοχριστιανική βασιλική Β΄με τα υπέροχα ψηφιδωτά, το Νυμφαίο, το Ρωμαικό Ωδείο, και την συνοικία Προάστειο με το Στάδιο και το Ρωμαικό Θέατρο ενώ θα θαυμάσουμε τα επιβλητικά τείχη της μεγαλοπρεπής πόλης.

Κατόπιν με κατεύθυνση βόρεια θα φθάσουμε στο χωριό Μεσοπόταμος για να επισκεφτούμε ένα από τα πιο σημαντικά Νεκρομαντεία της αρχαίας Ελλάδας – το Νεκρομαντείο της Εφύρας γνωστό από τα Ομηρικά χρόνια.

Το νεκρομαντείο βρίσκεται κοντά στην αρχαία λίμνη Αχερουσία (που έχει αποξηραθεί στα νεότερα χρόνια) και στον μυθικό ποταμό Αχέρωντα – μία από τις εφτά πύλες του Άδη. Μετά την επισκεψή μας στον αρχαιολογικό χώρο θα κατευθυνθούμε στην Αμμουδιά, το σημείο όπου ο ποταμός Αχέρωντας εκβάλλει στο Ιόνιο Πέλαγος.

Εδώ θα μας δοθεί η ευκαιρία να απολαύσουμε βαρκάδα στον ποταμό (με ατομικά έξοδα) και να θαυμάσουμε την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του. Στάση για μεσημεριανό γεύμα στις όχθες του ποταμού. Γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα.

  • Περιλαμβανονται:

-Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ARTA PALACE

-Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν

-Ρεβεγιόν Χριστουγέννων

-Πρωινό και βραδινό σε μπουφέ στο ξενοδοχείο

-Ολες οι εκδρομές και ξεναγήσεις βάσει προγράμματος

-Ασφάλεια Αστικής και Επαγγελματικής Ευθύνης

  • Δεν περιλαμβανονται:

-Φόρος διανυκτέρευσης στο ξενοδοχείο

-Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται ως    προαιρετικό