Zanko Tours

Χριστούγεννα στη Βόρεια Ελλάδα

4ημερη εκδρομή

Αναχωρήσεις: 23/12

Τιμή συμμετοχής κατ άτομο:275 €

 Στο ξενοδοχείο PORTO PALACE 5*

Διαφορά μονίκλινου:95€

Αναλυτικό πρόγραμμα :1η ημέρα: 23/12 Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Στάση στα Καμένα Βούρλα και επίσκεψη στο μουσείο των Θερμοπυλών . Μετά από ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό , άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια για ξεκούραση και ελεύθερο απόγευμα.

Σήμερα θα επισκεφθούμε τον Αστερόκοσμο” στον χώρο της ΔΕΘ (έξοδα ατομικά) όπου σας περιμένει ένας υπέροχος κόσμος Χριστουγεννιάτικης μαγείας  και βόλτα στο υπέροχο κέντρο της Θεσσαλονίκης για να χαρούμε με τη γιορτινή ατμόσφαιρα στην Πλατεία Αριστοτέλους και την Τσιμισκή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο ,δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: 24/12 Θεσσαλονίκη –Λίμνη Κερκίνη – Οχυρό Ρούπελ-Αλιστράτη

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Οχυρό Ρούπελ, ένας από τους μεγαλύτερους οχυρωματικούς σχηματισμούς της Ευρώπης (έκτασης 2.500 μ. ).

Σήμερα, το Οχυρό Ρούπελ αποτελεί ιστορικό αξιοθέατο της περιοχής με υπόγειες στοές και κρυφές εξόδους, γνωστό για την στρατηγική του θέση, τον ηρωισμό των στρατιωτών του και το σύστημα μυστικότητας που εφάρμοσε. Εντός του οχυρού στεγάζεται Μουσείο ,υπάρχει Περίπτερο Επισκεπτών όπου μπορείτε να ξεκουραστείτε δίπλα στο τζάκι και ανηφορίζοντας στην κορυφή του λόφου στο Ηρώο, σας περιμένει το Παρατηρητήριο, όπου μπορείτε να ενημερωθείτε για τις ιστορικές μάχες και να θαυμάσετε τα πολυβόλα της εποχής.

Μετά θα αναχωρήσουμε για μια μοναδική επίσκεψη στη Λίμνη της Κερκίνης, τον σημαντικότερο υδροβιότοπο της χώρας μας. Η λίμνη απλώνεται κατά μήκος του ποταμού Στρυμόνα, εκτεινόμενη σε μία υπέροχη φυσική έκταση από μεγάλη ποικιλία καναλιών, παραποτάμια δάση και μικρότερα ρέματα φημισμένη για την πλούσια βλάστηση της καθ όλη την διάρκεια του έτους. Η περιοχή αποτελεί επίγειο παράδεισο όχι μόνο για τα σπάνια είδη ζώων και πουλιών που φιλοξενεί, αλλά και για τους ταξιδιώτες αφού προσφέρει μοναδικές δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, βαρκάδα στη λίμνη, ιππασία, κανό και άλλες πολλές.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Το βράδυ προαιρετικά Ρεβεγιον Χριστουγέννων Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα : 25/12  ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ  – Ονειρούπολη Δράμας – Σπήλαιο Αλιστράτης

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Δράμα και την παραμυθένια Ονειρούπολη .Τα ξύλινα σπιτάκια που φιλοξενούν μια πληθώρα δωρεάν δράσεων για τα μικρά παιδιά και πολλές μεγάλες ,τα ποίκιλα καλλιτεχνικά δρώμενα ,τα πλούσια εδέσματα που κάθε μέρα παρασκευάζονται στα σπιτάκια της αγοράς ,τα τρενάκια περιήγησης ,τα τρενάκια περιήγησης ,το υπέροχο παγοδρόμιο ,το μαγευτικό Καρουσέλ, ο ονειρεμένος στολισμός του παραμυθένιου χωριού κάνουν την Ονειρούπολη γωνιά στην Παραμυθοχώρα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Σπήλαιο της Αλιστράτης, το μεγαλύτερο και ωραιότερο σπήλαιο της Ελλάδας. Το σπήλαιο δημιουργήθηκε από την ροή του νερού πάνω στα πετρώματα της γης πριν από 2.000.000 χρόνια, προκαλώντας δέος για την υπόγεια ομορφιά του, ενώ σύμφωνα με το μύθο από τη φυσική διώρυγα του σπηλαίου ο Πλούτωνας οδήγησε την Περσεφόνη στον Άδη. Ακολουθώντας την διαδρομή εντός του σπηλαίου, οι επισκέπτες αντικρίζουν επιβλητικές στοές σε μήκος 3 χλμ., κατάλευκους αλλά και πολύχρωμους σταλακτίτες καθώς και ένα δάσος από σταλαγμίτες ύψους 10 μ. Εν συνεχεία, δίπλα στο σπήλαιο της Αλιστράτης, συναντάμε το Φαράγγι του ποταμού Αγγίτη, ονομαστό έργο των Μακεδόνων επί Φιλίππου Β΄. Ο ποταμός Αγγίτης  εκτείνεται σε μήκος 15 χλμ. σχηματίζοντας ζώνες με πλούσια βλάστηση, που μπορούν να θαυμάσουν οι επισκέπτες .Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο διανυκτέρευση. Προαιρετικό Χριστουγεννιάτικο Ρεβεγιόν.

 

4η ημέρα : 26/12 Θεσσαλονίκη-Αθήνα


Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τον τάφο του Αγίου Παισίου για προσκύνημα. Φθάνουμε στην Σουρωτή και στη Μονή που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη. Στη Μονή θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Γέροντα Όσιου πνευματικού καθοδηγητή των μοναχών της Ιεράς Μονής Σουρωτής. Επιστροφή στην Θεσσαλονίκη και ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης για ψώνια και καφεδάκι. Αναχώρηση για τηνεπιστροφή με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στην Αθήνα και τέλος εκδρομής.

 

 

  • Περιλαμβανονται:

-Πολυτελές πούλμαν για όλη την διαδρομή

-Ξενοδοχείο 5 αστέρων με πρωινό μπουφέ

-3 δείπνα η γεύματα σε μπουφέ

-Ξεναγήσεις και περιηγήσεις βάση προγράμματος

-Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

-Αρχηγός – ξεναγός καθ όλη την διάρκεια της εκδρομής

  • Δεν περιλαμβανονται:

-Το Χριστουγεννιάτικο Ρεβεγιόν με φαγητό –ποτό και διασκέδαση

-Εισόδους –ποτά και φιλοδωρήματα

-Φόρος διανυκτέρευσης στο ξενοδοχείο