Zanko Tours

Διάρκεια: 7 ημέρες

Αναχώρηση: 26/05 & 27/06

 

Ένα συναρπαστικό οδοιπορικό στη Βόρεια Θάλασσα και στις πόλεις-σταθμούς που δημιούργησαν αυτήν την Ένωση (Χάνσα) και αποτέλεσε την πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια της ενωμένης Ευρώπης.

Το ταξίδι μας περιλαμβάνει:

  • Εμπεριστατωμένες επισκέψεις στις σημαντικότερες πόλεις της Γερμανικής Χάνσα (Ένωσης): Βίσμαρ, Ροστόκ, Στράλσουντ, Γκράιφσβαλντ.
  • Κρουαζιέρα στον ποταμό ’λστερ, στο Αμβούργο.
  • Είσοδος στον πύργο ’ντλερχορστ και στο υπερυψωμένο μονοπάτι Μπάουμβινκελπφαντ, στο νησί Ρίγκεν της Βαλτικής.
  • Είσοδος στο κάστρο Μάλμποργκ, λίγο έξω από το Γκντανσκ.
  • Επίσκεψη στο Ιστορικό Τεχνολογικό Μουσείο στο Πεενεμύντε.
  • Επίσκεψη και ξενάγηση στη χανσεατική πόλη Στσέσιν (ή Στετίνο).
  • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός
  • Προσοχή! Οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων και τα check points, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

 

Ημέρα 1η: Αθήνα/ΘεσσαλονίκηΛάρνακα – Αμβούργο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Αμβούργο. Άφιξη στο μεγάλο γερμανικό λιμάνι και πανοραμική ξενάγηση στην πόλη, μία από τις πιο «ζωντανές» και δυναμικές πόλεις της Γερμανίας. Αφού απολαύσουμε μια όμορφη κρουαζιέρα στον ποταμό Άλστερ, θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 2η: Αμβούργο – Σβερίν (Σύντομη ξενάγηση) – Βίσμαρ (Ξενάγηση) – Ροστόκ

Αναχώρηση από το Αμβούργο με πρώτο μας σταθμό το Σβερίν. Σύντομη ξενάγηση στην πόλη και στο φαντασμαγορικό ανάκτορο (εξωτερικά) και ελεύθερος χρόνος για βόλτα ή για να επισκεφθείτε το πολύ αξιόλογο Μουσείο Καλών Τεχνών. Αμέσως μετά θα συνεχίσουμε για το Βίσμαρ, μια πανέμορφη μεσαιωνική χανσεατική πόλη, όπου και θα ξεναγηθούμε. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και αναχώρηση για το Ροστόκ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 3η : Ροστόκ (Ξενάγηση) – Νησί Ρίγκεν (Περιήγηση, πύργος Άντλερχορστ, μονοπάτι Μπάουμβινκελπφαντ) – Στράλσουντ (Ξενάγηση)

Ξενάγηση στο Ροστόκ, το σημαντικότερο λιμάνι της πρώην Ανατολικής Γερμανίας και ελεύθερος χρόνος για καφέ, ψώνια κ.λπ. Θα συνεχίσουμε για το νησί Ρίγκεν, που συνδέεται με μια εντυπωσιακή γέφυρα με την ξηρά. Θα περιηγηθούμε στο μεγάλο αυτό νησί της Βαλτικής, όπου μεταξύ άλλων θα περπατήσουμε στο υπερυψωμένο μονοπάτι Μπάουμβινκελπφαντ ανάμεσα στις κορυφές των δένδρων του νησιωτικού δάσους (1,5 χλμ). Θα ανεβούμε στο πύργο-παρατηρητήριο Άντλερχορστ με την υπέροχη θέα και θα κάνουμε και μια στάση στις εγκαταστάσεις PRORA, πρωτότυπο κέντρο μαζικού τουρισμού/αναψυχής των ναζί. Από εκεί θα συνεχίσουμε για το Στράλσουντ. Άφιξη, εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας και περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της μεσαιωνικής, χανσεατικής πόλης.

 

Ημέρα 4η: Στράλσουντ – Γκάιφσβαλντ (Ξενάγηση) – Πεενεμίντε – Εθνικό Πάρκο Βολίν – Στσέτσιν (Στετσίνο)

Αναχώρηση με πρώτο μας σταθμό το Γκράιφσβαλντ, όπου και θα ξεναγηθούμε. Περνώντας μέσω γέφυρας στο νησί Ούζεντομ, που μοιράζονται Γερμανία και Πολωνία, θα επισκεφθούμε το Πεενεμίντε, το μέρος όπου οι ναζί κατασκεύασαν τους πρώτους πυραύλους. Εκεί θα επισκεφθούμε και το σχετικό Ιστορικό Τεχνολογικό Μουσείο. Αφού περάσουμε τα σύνορα με την Πολωνία, θα κάνουμεστάση στο Εθνικό Πάρκο Wolin, όπου μια πεζοπορία 1,5 χλμ. θα μας φέρει «αντιμέτωπους» με λίγους από τους επιζώντες βίσονες της Ευρώπης. Τελευταίος σταθμός της ημέρας το Στετίνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η: Στσέτσιν (Στετίνο, ξενάγηση) – Κόγουβζεγκ – Γκντανσκ

Ξενάγηση στο Στετίνο με το φημισμένο ανάκτορο (εξωτερική επίσκεψη) και ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην πόλη. Θα συνεχίσουμε για το Γκντανσκ, κάνοντας στάση στο Κόγουβζεγκ για βόλτα και καφέ. Άφιξη στο Γκντανσκ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 6η: Γκντανσκ (Ξενάγηση)

Ημέρα αφιερωμένη στο Γκντανσκ, το σημαντικότερο λιμάνι της Πολωνίας, πρώην πόλη της Χανσεατικής Ένωσης και μία από τις ομορφότερες πόλεις της χώρας. Το απόγευμα ελεύθερο για βόλτες, ψώνια ή μουσεία με τον αρχηγό μας.

 

Ημέρα 7η: Γκντανσκ – Κάστρο Μάλμποργκ – Πτήση επιστροφής

Το πρωί θα αναχωρήσουμε από το Γκντανσκ για το Μάλμποργκ, το πρώην Μαρίενμπουργκ, κύριο κάστρο και αρχηγείο του Τάγματος των Τευτόνων Ιπποτών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, είναι το μεγαλύτερο κάστρο του κόσμου! Επίσκεψη του κάστρου, ελεύθερος χρόνος για καφέ και το μεσημέρι αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

Αναχώρηση

Δωμάτιο

Τιμή κατ΄άτομο

Φόροι

 

26/05 από Αθήνα*

 

Double room, twin room, triple room

Single room

969€

 

 

1399€

280€

 

 

280€

27/06 από Αθήνα*

Double room, twin room, triple room

Single room

969€

 

 

1399€

280€

 

 

280€

 

  • Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη και Κύπρο – ρωτήστε μας για τις τιμές

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

Δεν περιλαμβάνονται (δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο):

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 280
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.