Zanko Tours

ΡΩΜΗ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ ΒΕΝΕΤΙΑ

7ήμερη  Εκδρομή

Αναχωρήσεις : 10/5, 24/5, 7/6, 28/6, 12/7, 26/7, 9/8, 23/8, 30/8, 13/9, 27/9, 25/10, 15/11, 22/12(*Xmas), 29/12(*NYE), 2/1

Τιμή συμμετοχής κατ΄ άτομο: 465€

1η Μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ ΕΝ ΠΛΩ (220ΧΛΜ)
Συγκέντρωση, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Πάτρα με στάσεις καθοδόν για καφέ. Άφιξη στην Πάτρα, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για Μπάρι. Διανυκτέρευση εν πλω.

2Ημερα: ΜΠΑΡΙ – ΠΟΜΠΗΙΑ – ΝΑΠΟΛΗ – ΡΩΜΗ
Άφιξη στο Μπάρι και αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας. Η περιήγηση στην νεκρή πόλη που έμεινε άθικτη κάτω από την λάβα του Βεζούβιου που εξεράγη το 79μ.χ πραγματικά θα σας συναρπάσει. Θα δούμε το περιμετρικό τείχος ,το Φόρουμ ,το ναό του Απόλλωνα και της Αρτέμιδος, την πόλη του Νέρωνα κ.α. Συνεχίζουμε με σύντομο πέρασμα από την πόλη της Νάπολης όπου βρίσκεται το καστέλ Νουόβο, το θέατρο Σαν Κάρλο και τα βασιλικά ανάκτορα. Στη συνέχεια αναχώρηση για την πόλη της Ρώμης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3Ημερα: ΡΩΜΗ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρωινό και περιήγηση στην πόλη με την πληθώρα των αρχοντικών και μνημείων. θα δούμε το Κολοσσαίο, την αψίδα του Θριάμβου, τα φόρουμ του Αυγούστου, του Καίσαρα και του Ιουστινιανού, την πιάτσα Βενέτσια, τον λόφο του Καπιτωλίου με τον ανδριάντα του Μάρκου Αυρήλιου, το μέγαρο του Μουσολίνι και την βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Απόγευμα ελεύθερο. Όσοι το επιθυμείτε μπορείτε ατομικά να επισκεφτείτε τα μουσεία του Βατικανού όπου βρίσκονται μεταξύ άλλων οι αίθουσες των γλυπτών, των χαλιών, των παπύρων και των αυτοκρατόρων και τη διάσημη Καπέλα Σιστίνα με τις τοιχογραφίες του Ραφαήλ και του Μιχαήλ Αγγέλου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4Ημερα: ΣΙΕΝΑ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (275χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για την Σιένα. Η Σιένα είναι η ωραιότερη μεσαιωνική πόλη της Ιταλίας. Στην καρδιά της βρίσκεται το Κάμπο, η πιο εντυπωσιακή ιταλική πλατεία. Εκεί αναβιώνει κάθε χρόνο το Πάλιο, το έθιμο των περίφημων ιπποδρομιών της Σιένα. Το κτίριο που δεσπόζει στην πλατεία είναι το μεγαλειώδες Παλάτσο Πούμπλικο, ενώ πολύ κοντά βρίσκεται το Ντουόμο ένας από τους ομορφότερους γοτθικούς καθεδρικούς ναούς της Ιταλίας και το μουσείο με τους καλλιτεχνικούς θησαυρούς του ναού. Στη συνέχεια αναχώρηση για την πόλη της Φλωρεντίας. Άφιξη και περιήγηση στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ιταλίας στο ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας, θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό, τον τρίτο μεγαλύτερο χριστιανικό ναό, τον τρούλο του Μπρουνελέσκι, το καμπαναριό του Τζιότο, το βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη, το Πόντε Βέκιο,την παλαιότερη και πιο διάσημη γέφυρα του ποταμού Άρνου που διασχίζει την Φλωρεντία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5Ημερα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ (270 ΧΛΜ)
Πρωινό και αναχώρηση για Βενετία. Μεταφορά στο λιμάνι από όπου ξεκινάνε τα ιδιωτικά καραβάκια τα οποία θα μας μεταφέρουν στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στην πλατεία του Αγίου Μάρκου. Θα θαυμάσουμε την εκκλησία και την πλατεία του Αγίου Μάρκου, το παλάτι των Δόγηδων, την γέφυρα των στεναγμών, τον πύργο των καμπανών και του ωρολογίου. Προτείνουμε στον ελεύθερο χρόνο σας να δοκιμάσετε μια ρομαντική βόλτα με γόνδολα στα κανάλια της μοναδικής Βενετίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6Ημερα: ΒΕΝΕΤΙΑ – SAN MARINOAΝΚΟΝΑ (400 ΧΛΜ)
Πρωινό και αναχώρηση για το SAN MARINO. Αναχώρηση για Ανκόνα, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση για Πάτρα. Διανυκτέρευση εν πλω.

Περιλαμβάνονται:

  • Πολυτελές πούλμαν για όλη την διαδρομή
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα-Μπάρι και Ανκόνα-Πάτρα( Τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες )
  • Εμπειρος αρχηγός του γραφείου μας
  • Ξενοδοχεία 4 αστέρων με μπουφέ πρωινό
  • Ημιδιατροφή(4δείπνα ή γεύματα)

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Checkpoint: 30€
  • Ιδιωτικό καραβάκι Βενετίας 15€
  • Δημοτικούς φόρους πόλεων: 15€
  • *Είσοδος και ξενάγηση στην Πομπηία: 25€