Zanko Tours

Ολλανδία Βέλγιο Λουξεμβούργο

Από: 695

Διάρκεια: 6 Ημέρες

Αναχωρήσεις: 18/04/2020, 22/04/2020

Ένας χορταστικός γύρος σε τρεις από τις πιο γοητευτικές χώρες της Ευρώπης, με μακραίωνη ιστορία και πολιτισμό. Απέραντα λιβάδια, πανέμορφες πόλεις και μια ανθηρή οικονομία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των τριών γιγάντων της ευρωπαϊκής προοπτικής. Το νεανικό Άμστερνταμ, οι αρχοντικές Βρυξέλλες, το παραμυθένιο Λουξεμβούργο σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες κουκλίστικες πόλεις μάς οδηγούν στα βήματα των μεγάλων θαλασσοπόρων και στην αρχή της ιστορίας του κόσμου.

 

Πρόγραμμα εκδρομής 

Ημέρα 1η: Αθήνα – Άμστερνταμ – Χάγη – Πότερνταμ – Βρυξέλλες

Πτήση για το Άμστερνταμ. Άφιξη & αναχώρηση για την πρώτη περιήγησή στην πόλη της Χάγης. Μια ‘αριστοκρατική’ πόλη, Έδρα Διεθνών Οργανισμών και του Ολλανδικού Κοινοβουλίου. Στην συνέχεια θα γνωρίσουμε το Ρότερνταμ, την πόλη με το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης, τους σύγχρονους ουρανοξύστες τα πιο μοντέρνα αρχιτεκτονικής αξίας οικοδομήματα και τις εντυπωσιακές γέφυρες ‘Willem & Erasmus’, οπου παρουσιάζει μια φουτουριστική αρχιτεκτονική του που σε καθηλώνει. Κατεύθυνση για την Πρωτεύουσα του Βελγίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα ανακαλύψουμε την ‘μαγεία’ που την περιβάλει και θα θαυμάσουμε τα Ιστορικά της μνημεία, και τις σύγχρονες δομές της, μέσα από τις όμορφες πλακόστρωτες συνοικίες στο κέντρο της πόλης. Το απόγευμα θα διασχίσουμε τα πλακόστρωτα σοκάκια με τα αριστοκρατικά μπιστρό καταλήγοντας στην Grand Place, με τα πανέμορφα κτίρια των συντεχνιών και το κομψό Δημαρχείο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η κεντρική πλατεία των Βρυξελλών θεωρείται ως ‘η Ομορφότερη Πλατεία Παγκοσμίως’!

Ημέρα 2η: Βρυξέλλες (Λουξεμβούργο, Βαλλωνία προαιρετικά)

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη στη διάθεση σας. Για όσους το επιθυμούν προαιρετικά (Κόστος 90€) αναχωρούμε για να  επισκεφθούμε ένα από τα μικρότερα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατά την διαδρομή μας θα γνωρίσουμε το Βατερλό, εκεί όπου διεξήχθη η ομώνυμη ‘μάχη σταθμός’ για την Ευρωπαϊκή ιστορία, και θα διασχίσουμε τον Βελγικό νότο μέσα από την κεντρική πεδιάδα με τις καταπράσινες αγροτικές εκτάσεις και τα γραφικά χωριουδάκια. Φτάνοντας στον προορισμό μας θα αντικρίσουμε την πόλη που κατά ένα μεγάλο μέρος είναι χτισμένη μέσα σε χαράδρα και που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ‘κέντρα λήψεως αποφάσεων’ φιλοξενώντας πληθώρα Ευρωπαϊκών οργανισμών, τραπεζικών ιδρυμάτων αλλά και πολυεθνικών εταιριών. Μεταξύ άλλων θα δούμε, τον καθεδρικό Ναό της Παναγιάς, την εντυπωσιακή Κόκκινη γέφυρα με την απροκάλυπτη θέα, το θαυμαστό κτίριο της Φιλαρμονικής, την κεντρική πλατεία ‘των όπλων’ – Place d’Armes. Επιστροφή το απόγευμα στις Βρυξέλλες.

 

Ημέρα 3η : Βρυξέλλες – Γάνδη – Μπρυζ

Πρωινό και αναχώρηση για τη Μπρυζ. Στάση στην Γάνδη. Θα επισκεφθούμε το κέντρο της πόλεως, όπου θα δούμε το δημαρχείο, το Διοικητήριο τον ναό του Αγ. Νικόλα, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βονιφάτη και θα γνωρίσουμε την πόλη που υπήρξε κατά τον μεσαίωνα ένα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης. Συνεχίζουμε για τη διάσημη Μπρύζ, μια από τις ομορφότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης. Μια πόλη, όπου ο χρόνος δείχνει να έχει σταματήσει στον Μεσαίωνα! Μεταξύ άλλων, το πάρκο με τη ‘Λίμνη της Αγάπης’, το παλαιότερο νοσοκομείο στην Ευρώπη του Αγίου Ιωάννη, ο Ναός της Παναγίας, η πολυφωτογραφημένη γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, το διοικητήριο, και το ιστορικό κέντρο, μοναδικό στολίδι μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η: Μπρυζ – Ντελφτ – Άμστερνταμ

Πρωινό και αναχώρηση για την Ολλανδία μέσα από μια καταπληκτική διαδρομή. Σήμερα  θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την μοναδική Μεσαιωνική πόλη του Ντέλφτ, την  πρώτη πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους, μια ιστορική πόλη με το πανέμορφο μεσαιωνικό κέντρο της και τους μεγαλοπρεπείς βασιλικούς ναούς. Θα επισκεφθούμε το πάρκο Κeukenhof το οποίο είναι ανοιχτό μόνον για δύο ανοιξιάτικους μήνες το χρόνο. Θα θαυμάσουμε στον όμορφο κήπο τα πολύχρωμα λουλούδια σε μοναδικά σχήματα, που μαζί με τις εκατομμύρια τουλίπες, σε μια τεράστια έκταση συνθέτουν μια ανεπανάληπτη πανδαισία χρωμάτων σ ’ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον πλαισιωμένο από γραφικές λίμνες. Συνεχίζουμε για το Άμστερνταμ, την πρωτεύουσα του Ολλανδίας. Τόσο πρωτοποριακό και ιδιαίτερο που η πληθώρα των καναλιών με την πολυπολιτισμικότητα των κατοίκων της την καθιστούν μια από τις γνωστότερες, μητροπόλεις της Ευρώπης. Θα θαυμάσουμε τον παραδοσιακό ‘Μύλο του Ρέμπραντ’ και τις όμορφες παράκτιες κατοικίες, απολαμβάνοντας την απόλυτη αρμονία του περιβάλλοντος κατά μήκος του ‘διάσημου’ ποταμού Άμστελ, και μεταξύ άλλων το εντυπωσιακό ‘Στάδιο Αρένα’. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος. Το απόγευμα κάντε μια βόλτα στο πεζοδρομημένο κέντρο της πόλεως. Διασχίστε το ιστορικό κέντρο και την κεντρική πλατεία Dam, περπατώντας σε μια πόλη όπου τα μαγευτικά κανάλια, τα παραδοσιακά κτίρια, και οι όμορφες γέφυρες, συνθέτουν την εικόνα ενός τεράστιου υπαίθριου μουσείου!

Ημέρα 5η: Άμστερνταμ (ελεύθερη μέρα)

Το Άμστερνταμ ως παγκόσμιο κέντρο εμπορίου, φημίζεται για τις αγορές του και καμία μέρα εκεί δεν είναι πλήρης χωρίς να επισκεφθείτε το υπαίθριο παζάρι στο ‘Waterlooplein’ όπου παραδοσιακά είναι η παλιότερη υπαίθρια αγορά της πόλης και το πολύχρωμο παζάρι των λουλουδιών όπου πάντα υπάρχει κάτι νέο για να δείτε. Μπορείτε να γευθείτε επίσης τις παραδοσιακές νόστιμες βάφλες με σιρόπι, ψάρι, όπως και τις παραδοσιακές πατάτες τηγανίτες του Άμστερνταμ! Απολαύστε την βόλτα σας κατά μήκος των καναλιών σε μια πόλη με απίστευτα όμορφες πλωτές οδούς και ζήστε την ατμόσφαιρα της πόλης.

Ημέρα 6η: Άμστερνταμ (Βόλενταμ) – Αθήνα

 Μετά το πρωινό αναχώρηση για την προαιρετική εκδρομή όπου θα επισκεφθούμε στην Ολλανδική ύπαιθρο το Βόλενταμ. Θα κάνουμε βόλτα στο γραφικό λιμανάκι του όπου εκεί, τα παλαιά χρόνια μετά-φόρτωναν τα τοπικά εμπορεύματα όπως ψάρια, γάλα και τυρί, ξεκινώντας έτσι το ‘ταξίδι τους’ για της αγορές στο Άμστερνταμ. Θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την ζωή της Ολλανδικής υπαίθρου μέσα από τα απέραντα βοσκοτόπια και να εξερευνήσουμε τον παλιό τρόπο ζωής. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα επισκεφτούμε μια τοπική Φάρμα Τυριών, όπου ‘η μικρή Ολλανδέζα’ ντυμένη με την παραδοσιακή φορεσιά θα μας εξηγήσει πως παρασκευάζονται τα πασίγνωστα τυριά ενώ στη συνέχεια θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τις ποικίλες γεύσεις τους! (Κόστος 55€). Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας.
Όσοι δεν ακολουθήσουν την εκδρομή, αναχώρηση το απόγευμα από το ξενοδοχείο για το αεροδρόμιο.

Σημειώσεις:

 • Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.
 • Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη. Ρωτήστε μας για τις τιμές.

 

 

 

ΑναχώρησηΔωμάτιοΤιμή κατ΄άτομο

18/04/2020

(6ΉΜΕΡΟ)

Δίκλινο

Φόροι

Συνολική Τιμή

745€

165€

910€

Μονόκλινο

Φόροι

Συνολική Τιμή

970€

165€

1135€

22/04/2020

(5ΝΘΗΜΕΡΟ)

Δίκλινο

Φόροι

Συνολική Τιμή

695€

165€

860€

Μονόκλινο

Φόροι

Συνολική Τιμή

890€

165€

1055€

 

Πτήσεις: KLM

ΔιαδρομήΏρα ΑναχώρησηςΏρα Άφιξης
Αθήνα – Άμστερνταμ06.0008.30
Άμστερνταμ – Αθήνα20.5501.10*

(*) Άφιξη την επόμενη μέρα

 

 • Περιλαμβάνονται:
 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με KLM.
 • Διαμονή: Επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* ως ακολούθως ή παρόμοια: NH Brussels Louise (Βρυξέλλες), Park Hotel Brugges (Μπριζ), Best Western Blue Tower (Άμστερνταμ).
 • Γεύματα: Πρωινό καθημερινά.
 • Μεταφορές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Τέλη εισόδων.
 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€: Σε μουσεία κ.λπ..
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.