Zanko Tours

Από την Κρακοβία στο Γκντανσκ

Διάρκεια: 10 ημέρες

Αναχώρηση: 06/07

  • Θαυμάστε την ωραιότερη πόλη της Πολωνίας, τηνΚρακοβία, με τα πολυάριθμα αναγεννησιακού και νεοκλασικού ρυθμού κτίριά της
  • Εξερευνήστε τα μοναδικάΑλατωρυχεία της Βιελίτσκα
  • Επίσκεψη και στους δύο επισκέψιμους χώρους τουΆουσβιτς: Άουσβιτς Ι και Άουσβιτς ΙΙ (Μπίρκεναου)
  • Περιηγηθείτε στο υπέροχοΒρότσλαβ, τη «Βενετία της Πολωνίας», με τις γέφυρες και τα εντυπωσιακά της κτίρια να καθρεφτίζονται στα νερά του ποταμού Όντερ
  • Περπατήστε στα αναρίθμητα υπερπολυτελή δωμάτια τουκάστρου Ξιάζ
  • Επίσκεψη στο μυστικό καταφύγιο τηςΟσόβκα
  • Ανακαλύψτε τοΠόζναν, από τις παλαιότερες πόλεις της Πολωνίας.
  • Τα ερείπια τουκάστρου Μάλμπορκ, που θεωρείται το μεγαλύτερο του κόσμου!
  • Το ιστορικόΓκντανσκ, το «Μαργαριτάρι της Βαλτικής»
  • Κρουαζιέρα στο ποτάμι στην Έλμπλαγκ
  • Ανακαλύψτε τις ομορφιές και τα σπάνια αξιοθέατα της πρωτεύουσαςΒαρσοβίας

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/ Λάρνακα – πτήση για Κρακοβία

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Κρακοβία, το αιώνιο πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο της Πο­λωνίας, που ταυτίζεται με την ιστορία της χώρας. Με την άφιξη μας ξεκινά η πρώτη γνωριμία μας με την πόλη, και στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο ξενο­δοχείο μας. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: Κρακοβία (βόλτα στην πόλη)

Δίπλα στο κέντρο της Παλιάς Πόλης βρίσκεται και το αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα της Βάβελ, ιστορικό αξιο­θέατο που θεωρείται εθνικό ορόσημο για τους Πο­λωνούς. Φυσικά ολόκληρη η Κρακοβία αποτελεί μνημείο πα­γκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Στη συνέχεια στο στόχαστρο μας ο λόφος Βάβελ και η γοτθικού ρυθμού μητρόπολη, όπου γινόταν η στέψη και ο ενταφιασμός των Πολωνών Βασιλέων. Θα συνεχίσουμε περπατώντας  προς την κεντρική πλατεία Ρίνεκ Γκλόβνι, τη μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης, όπου θα δούμε τον πύργο του Δημαρχείου, την παλιά υφασματαγορά Σουτσέ­νιτσε και τα κτίρια των παλιών πανεπιστημίων όπου φοίτησε ο Νικόλαος Κοπέρνικος. Σε όλη τη δια­δρομή θα περάσουμε από πολλά ενδιαφέροντα κτί­ρια, στοές, γραφικά καφέ και μαγαζάκια.

Ακολουθούν τα τείχη Μπάρμπικαν και η παλιά ε­βραϊκή συνοικία Κάζιμιρτζ, που αποτέλεσε το σκη­νικό για τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ται­νίας «Η λίστα του Σίντλερ».

Διανυκτέρευση στην Κρακοβία.

Ημέρα 3η : Κρακοβία – Αλατωρυχεία Βιελίτσκα – Κρακοβία (Περιπατητική ξενάγηση)

Ξυπνάμε μέσα σε μια ιστορική υπέροχη πόλη και μετά το πρωινό αναχωρούμε για το φα­ντασμαγορικό αλατωρυχείο της Βιελίτσκα που ι­δρύθηκε τον 13ο αιώνα και αποτελεί το δεύτερο σε αρχαιότητα αλατωρυχείο της Ευρώπης! Η περιήγηση στους φαντασμαγορικούς χώρους του έχει διάρκεια περίπου δύο ώρες και γίνεται συ­νοδεία ξεναγού, σε μία διαδρομή περίπου 2 χλμ. πεζή. Το σπουδαιότερο αξιοθέατο μέσα στο ορυ­χείο είναι το μουσείο, που βρίσκεται στον τρίτο ό­ροφο και σε βάθος 130 μέτρων. Επίσης ξεχωρίζει και το έξοχο μπαρόκ Παρεκκλήσιο του Αγίου Αντωνίου, που καθαγιά­στηκε το 1698.

Το πιο αξιόλογο ίσως ανάγλυφο μέσα σε ολόκληρο το αλατωρυχείο είναι ο σκαλιστός Μυστι­κός Δείπνος του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Άλλα αγάλ­ματα από αλάτι είναι της Αγίας Βαρβάρας, προστά­τιδας των ανθρακωρύχων, του Νικολάου Κοπέρνι­κου, του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’ και πολλών διαση­μοτήτων.

Επιστροφή στην Κρακοβία και περιπατητική ξενά­γηση με τον αρχηγό μας για να εξερευνήσουμε γω­νιές της που δεν είδαμε την προηγούμενη ημέρα ή σας δείξουμε ομορφιές της που έχουμε ανακαλύψει στα πολύχρονα ταξίδια μας στην Πολωνία.  Διανυ­κτέρευση στην Κρακοβία.

Ημέρα 4η: Κρακοβία – Άουσβιτς – Βρότσλαβ (βόλτα στην πόλη)

Σήμερα το πρωί, μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο θα επισκεφτούμε το κορυφαίο σύγχρονο μνημείο βαρβαρότητας και ανθρώπινης φρίκης: τα στρατό­πεδα συγκέντρωσης στο Άουσβιτς, όπου βρήκαν τον θάνατο περισσότεροι από 4.000.000 άνθρωποι, 28 διαφορετικών εθνοτήτων. Οι Πολωνοί αποκα­λούν το Άουσβιτς «το μεγαλύτερο αόρατο νεκροτα­φείο στον κόσμο» και δυστυχώς δεν έχουν άδικο. Η ε­πίσκεψη αυτή είναι μία εμπειρία ζωής και γι’ αυτό εί­ναι ήδη προγραμματισμένη προτού ξεκινήσουμε για το ταξίδι μας για να γίνει σωστά και με την κατάλ­ληλη ξενάγηση. Επιστροφή στην Κρακοβία και βόλτα με τον αρχηγό μας στην πόλη για μια περιπα­τητική ξενάγηση.

Κατόπιν συνεχίζουμε για το Βρότσλαβ, η ιστορική πρωτεύουσα της Σιλε­σίας. Πρόκειται για μία πανέμορφη αρχιτεκτονικά πόλη, χτισμένη σε μικρά και μεγαλύτερα νησιά πάνω στον ποταμό Όντερ, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο της UNESCO και στεγάζει ένα σπουδαίο πα­νεπιστήμιο. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι 9 απόφοιτοι του Πανεπιστημίου του Βρότσλαβ από διάφορους το­μείς είναι κάτοχοι του Βραβείου Νομπέλ!

Ξεκινάμε λοιπόν τη  βόλτα μας στην πόλη και θα πάμε στην κεντρική πλατεία Ρίνεκμε τα πολύχρωμα κτίρια, τον καθεδρικό ναό, το δημαρχείο και το πανεπιστήμιο. Θα πάμε στο νησί Πιάσεκστον ποταμό Όντερ αλλά και στο υπέροχο νησί του καθεδρικού ναού Όστροβ Τούμσκι. Αν ο χρόνος το επιτρέπει, προτείνουμε μια βαρκάδα στον ποταμό Όντερ, επίσκεψη στον ξεχωριστό ζωο­λογικό κήπο της πόλης ή στο παρακείμενο Μέγαρο της Εκατονταετηρίδας. Εκεί δίπλα βρίσκεται και το διάσημο Σιντριβάνι Multimedia που εκτοξεύει νερό μετά μουσικής Σοπέν τους θερινούς μήνες. 

Μετα­φορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύ­θερος χρόνος για μια χαλαρή βόλτα στην πόλη.  Διανυκτέρευση στο Βρότσλαβ.

Ημέρα 5η: Βρότσλαβ – Σβίτνιτσα – Οσόβκα (Υπόγειο Αρχηγείο Χίτλερ) – Κάστρο Ξιαζ  – Πόζναν

Πρωινό και αναχώρηση για τη γραφική μεσαιωνική πόλη Σβίντνιτσα, στην περιοχή της πρώην Σιλεσίας. Η πόλη αυτή φημίζεται για την πανέμορφη αρχιτε­κτονική της αλλά κυρίως για τους δύο ξύλινους να­ούς της που κατασκευάστηκαν τον μεσαίωνα και α­ποτελούν μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρο­νομιάς της UNESCO. Μετά τη Σβίντνιτσα θα συνεχί­σουμε την οδική διαδρομή μας με προορισμό την πανέμορφη Κρακοβία.

Επόμενη στάση μας θα είναι το μεγαλοπρεπές κά­στρο Ξιάζ, ένα από τα μεγαλύτερα στην Πολωνία. Είναι κτισμένο πάνω σε έναν ψηλό και απότομο βράχο με θέα στον ποταμό Πελτσνίκα, περιβάλλεται από πυκνό δάσος και χαρακτηρίζεται ως το «μαρ­γαριτάρι της Σιλεσίας».

Επόμενος σταθμός μας είναι η Οσόβκα, μια υπό­γεια ναζιστική κατασκευή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέ­μου που προοριζόταν για αρχηγείο και μυστικό κα­ταφύγιο του Χίτλερ και είχε την κωδική ονομασία Το Λημέρι του Λύκου.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στον επόμενο σταθμό του ταξιδιού μας, το Πόζναν, από τις παλαιότερες πόλεις της Πολωνίας και για ένα μικρό διάστημα ακόμα και πρωτεύουσα του πολωνικού κράτους!

Άφιξη στο Πόζναν, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η: Πόζναν – Τορούν – κάστρο Μάλμπορκ – Γκντάνσκ

Πρωινή ξενάγηση στο Πόζναν, για να γνωρίσουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Η παλιά πόλη του Πόζναν είναι ένα όνειρο, με τα χρωματιστά της σπίτια, τα Poznan Kamieniczki και τους πλανόδιους μουσικούς, εκπέμποντας γαλήνη και παράλληλα μια ενεργητικότητα που δεν σε αφήνει ασυγκίνητο. Πέρα από αυτό, το Πόζναν αγαπά και το φαγητό: το ξέρατε ότι στην πόλη υπάρχει και… «Μουσείο Κρουασάν»;

Μετά τη βόλτα μας στο γραφικό Πόζναν, συνεχίζουμε για την παραμυθένια πόλη Τόρουν, τη γενέτειρα του μεγαλύτερου αστρονόμου όλων των εποχών, του Νικόλαου Κοπέρνικου.  Το Τόρουν έχει πολλά αρχιτεκτονικά μνημεία και φημίζεται για το ότι διατηρεί σχεδόν ακέραια τη μεσαιωνική διάταξη της πόλης και πολλά γοτθικά κτίρια, όλα χτισμένα από τούβλο. Εν συνεχεία θα αναχωρήσουμε για το Κάστρο του Μάλμπορκ που θεωρείται το μεγαλύτερο του κόσμου! Κατασκευάστηκε από το Τάγμα των Τευτόνων Ιπποτών και αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα μεσαιωνικού οχυρού − όταν ολοκληρώθηκε το 1406 ήταν ήδη το μεγαλύτερο πλίνθινο κάστρο στο κόσμο. Φυσικά έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο της UNESCO.

Μετά την ξενάγησή μας στο εντυπωσιακό και δαιδαλώδες Κάστρο του Μάλμπορκ θα αναχωρήσουμε για την ιστορική πόλη του Γκντανσκ. Το Γκντανσκ πέρα από υψίστης σημασίας λιμάνι, όπως είπαμε στην αρχή, είναι και η πόλη που σημάδεψε την ιστορία ολόκληρου του κόσμου τον 20ο αιώνα! Είναι η πόλη από την οποία πυροδοτήθηκε η έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου το 1939, όταν την κατέλαβαν τα ναζιστικά στρατεύματα. Άφιξη στο Γκντανσκ, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η: Γκντάνσκ – Σοπότ – Γκντάνσκ

Σήμερα η ημέρα θα αρχίσει με μία πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση στο Γκντανσκ το «Μαργαριτάρι της Βαλτικής» όπως αποκαλείται λόγω του αρχιτεκτονικού και πολιτιστικού πλούτου του. Θα επισκεφθούμε την πανέμορφη παλιά πόλη με τα στενά δρομάκια και τις γραφικές εκκλησίες. Θα δούμε μεταξύ άλλων τον καθεδρικό ναό της Παναγίας του 14ου αιώνα, το βασιλικό παρεκκλήσι, τη βασιλική οδό με τα σπίτια των ευγενών, το μέγαρο της αδελφότητας του Αγίου Γεωργίου, το παλιό Δημαρχείο και τις πύλες της παλιάς πόλης που βρίσκονται δίπλα στον ποταμό Βοτλάβα.

Μετά το πέρας της ξενάγησής μας θα αναχωρήσουμε για το Σοπότ, ένα από τα μεγαλύτερα καλοκαιρινά θέρετρα της χώρας στη Βαλτική. To Σοπότ είναι μια υπέροχη λουτρόπολη, η οποία ήδη από τον 19ο αιώνα προσήλκυε όλη την αριστοκρατία της Πολωνίας. Εμείς στη βόλτα μας σήμερα εκεί θα δούμε μεταξύ άλλων την εντυπωσιακή αποβάθρα που ξεπερνάει σε μήκος τα 500 μέτρα και είναι η μεγαλύτερη ξύλινη της Ευρώπης.

Επιστροφή στο Γκντάνσκ. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η: Γκντάνσκ – κανάλι Έλμπλαγκ (κρουαζιέρα στο ποτάμι) – Ζελάζοβα Βόλα – Βαρσοβία

Εν συνεχεία θα αναχωρήσουμε για μία ακόμη μοναδική εμπειρία, αυτή τη φορά, στην υπέροχη φύση της Πολωνίας. Πρώτη στάση μας για σήμερα είναι η πόλη Έλμπλαγκ, η αρχαιότερη πόλη της βόρειας Πολωνίας. Πέρα από την εκπληκτική αρχιτεκτονική και ιστορία της, η πόλη έχει και πολύ ενδιαφέρουσα γεωγραφική τοποθέτηση. Βρίσκεται στις όχθες του ομώνυμου ποταμού ο οποίος καταλήγει στη λιμνοθάλασσα του Βιστούλα και σχηματίζει τη λίμνη Ντρούζνο.

Εμείς λοιπόν σήμερα, αφού δούμε την πανέμορφη Έλμπλαγκ, θα επιβιβαστούμε για μία απίθανη κρουαζιέρα στο ποτάμι και στις λίμνες που θα μας μείνει αξέχαστη! Κι αν απορείτε γιατί… ιδού η απάντηση: η κρουαζιέρα γίνεται με ειδικά πλοιάρια που κατά τόπους μετατρέπονται σε… τραίνα (!) τα οποία κυλούν πάνω σε ράγες… Έτσι θα μεταφερόμαστε από λίμνη σε λίμνη, όποτε υπάρχει υψομετρική διαφορά. Κατά τη διάρκεια αυτής της φαντασμαγορικής  κρουαζιέρας θα απολαύσουμε όλο το μεγαλείο της καταπράσινης πολωνικής φύσης με τα πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά!

Συνεχίζουμε για το όμορφο χωριό Ζελάσοβα Βόλα, τη γενέτειρα του Νο1 εθνικού σταρ καλλιτέχνη της Πολωνίας, του Φρεντερίκ Σοπέν. Η διαδρομή μας σήμερα καταλήγει στην Βαρσοβία. Άφιξη στην πολωνική πρωτεύουσα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 9η: Βαρσοβία (ξενάγηση)

Σήμερα στην ξενάγησή μας στη Βαρσοβία θα ξεκινή­σουμε από την περίφημη Βασιλική Οδό που συνδέει το Παλάτι Βιλάνοφ του 17ου αιώνα με το κάστρο της Παλιάς Πόλης. Στην ξενάγησή μας λοιπόν θα θαυμάσουμε τα υπέ­ροχα κτήρια των πανεπιστημίων της πόλης, το προ­εδρικό μέγαρο, τους επιβλητικούς ναούς-αμαλγά­ματα αρχιτεκτονικών ρυθμών όπως η Αγία Άννα και ο Τίμιος Σταυρός στον οποίο φυλάσσεται η… καρδιά του Σοπέν. Φτάνοντας στη διάσημη πλατεία Ζάμκοβι με την κολώνα του Σιγισμούνδου θα απολαύσουμε τη θέα της πόλης, του παλατιού, του ποταμού Βι­στούλα, του εντυπωσιακού σταδίου της Βαρσοβίας.

Διασχίζοντας τον καθεδρικό ναό θα φτάσουμε στην Πλατεία Αγοράς και θα μάθουμε τον μύθο της πόλης και τον λόγο για τον οποίο η γοργόνα έγινε το έμ­βλημα της Βαρσοβίας. Βγαίνοντας από την παλιά πόλη θα δούμε τα ημικυκλικά τείχη Μπάρμπακαν και θα μπούμε στη νέα πόλη. Εκεί βρούμε το σπίτι της νο­μπελίστριας φυσικο-χημικού Μαρί Κιουρί, το δικα­στικό μέγαρο με το εντυπωσιακό μνημείο της αιματο­βαμμένης εξέγερσης της Βαρσοβίας, το παλάτι Κρα­σίσνκι με τους πολύχρωμους Πήγασους αλλά και τα απομεινάρια του τείχους του γκέτο.

Μετά την Παλιά Πόλη θα συνεχίσουμε με προορισμό το Πάρκο Λαζιένσκι όπου βρίσκεται το ομώνυμο μπα­ρόκ παλάτι. Το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο. Προαιρετικά σας προτείνουμε μια επίσκεψη στο Εβραϊκό Μουσείο Πολίν, το Μουσείο της Εξέγερσης, το Μουσείο του Κοπέρνικου. Διανυκτέρευση στη Βαρσοβία.

Ημέρα 10η: Βαρσοβία – πτήση επιστροφής

Έγκαιρη μετάβαση στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας για την πτήση επιστροφής μας.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχώρηση

Δωμάτιο

Τιμή κατ΄άτομο

Φόροι

 

06/07 από Αθήνα*

 

Double room, twin room, triple room

Single room

999€

 

 

1469€

330€

 

 

330€

 

  • Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη και Κύπρο – ρωτήστε μας για τις τιμές

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* sup., στη Βαρσοβία 5*.
  • Είσοδοι στο Αλατωρυχείο Βιελίτσκα, στο Κάστρο Μάλμπορκ και στο Άουσβιτς (προαγορασμένη είσοδος για να έχουμε σωστή ξενάγηση), καθώς και οι ξεναγήσεις με ειδικούς ξεναγούς.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Κρουαζιέρα με πλοιάριο που μετατρέπεται σε τραίνο, στις λίμνες και τα ποτάμια της Πολωνίας.
  • Όλες οι μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Έλληνας αρχηγός.
  • Διπλωματούχοι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) όπου κρίνουμε σκόπιμο ότι χρειάζεται.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο              
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα κ.λπ., εκτός από το Άουσβιτς και τα αλατωρυχεία, που είναι εντός της τιμής.
  • Έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κ.λπ.

 

 

Δεν περιλαμβάνονται (δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο):

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:330 
  • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα κ.λπ., εκτός από το Άουσβιτς και τα αλατωρυχεία, που είναι εντός της τιμής.